Archiefbeeld: De Ethiopische Mariame Habib werd op haar 17de slachtoffer van genitale verminking.
Volledig scherm
Archiefbeeld: De Ethiopische Mariame Habib werd op haar 17de slachtoffer van genitale verminking. © unicef

Collectief Positief voert actie tegen genitale verminking in Kenia

Naar aanleiding van Zero Tolerance to FGM (Female Genital Mutilation) Day op 6 februari organiseren de dames van Collectief Positief vanavond een sensibiliseringsavond rond vrouwelijke genitale verminking (VGV). “Dit is een gevoelige problematiek waar niet voldoende aandacht aan besteed wordt. Wij willen VGV bespreekbaar maken en ook echt actie ondernemen om hier iets aan te veranderen”, vertelt Nina Van Eekert, een van de oprichters van Collectief Positief.

  1. Rupel Boom ziet vijf (!) spelers uitvallen, maar boekt wel ruime zege bij Winkel Sport (0-3): “Een heel volwassen prestatie”
    voetbal 1N

    Rupel Boom ziet vijf (!) spelers uitvallen, maar boekt wel ruime zege bij Winkel Sport (0-3): “Een heel volwassen prestatie”

    Rupel Boom tankte vertrouwen bij Winkel Sport dankzij een 0-3-zege. Een gouden driepunter, maar wel eentje met een zwart randje. In de opwarming al verloren de Steenbakkers Neral met een blessure, de nasleep van hinder eerder deze week, maar de zwaarste averij moest dan nog komen. Al vroeg in de wedstrijd botste doelman Laverge met kapitein Vervoort en beide spelers werden afgevoerd naar het ziekenhuis. Na rust verliet Thuys dan weer gehavend het veld en werd ook man van de match Stephen Buyl vroegtijdig naar de kant gehaald.