Archiefbeeld: De Ethiopische Mariame Habib werd op haar 17de slachtoffer van genitale verminking.
Volledig scherm
Archiefbeeld: De Ethiopische Mariame Habib werd op haar 17de slachtoffer van genitale verminking. © unicef

Collectief Positief voert actie tegen genitale verminking in Kenia

Naar aanleiding van Zero Tolerance to FGM (Female Genital Mutilation) Day op 6 februari organiseren de dames van Collectief Positief vanavond een sensibiliseringsavond rond vrouwelijke genitale verminking (VGV). “Dit is een gevoelige problematiek waar niet voldoende aandacht aan besteed wordt. Wij willen VGV bespreekbaar maken en ook echt actie ondernemen om hier iets aan te veranderen”, vertelt Nina Van Eekert, een van de oprichters van Collectief Positief.

 1. Antwerpse ziekenhuizen roepen in open brief op tot naleven coronamaatregelen: “Doe het niet alleen voor uzelf, maar ook voor uw geliefden, uw vrienden, uw buren en onze verpleegkundigen en artsen”
  Antwerpen

  Antwerpse ziekenhui­zen roepen in open brief op tot naleven coronamaat­re­ge­len: “Doe het niet alleen voor uzelf, maar ook voor uw geliefden, uw vrienden, uw buren en onze verpleeg­kun­di­gen en artsen”

  De verschillende Antwerpse ziekenhuizen hebben een gezamenlijk statement gemaakt naar de bevolking in een open brief. Daarin vragen de ziekenhuizen met aandrang dat iedereen zich aan de geldende regels houdt om het coronavirus in te dijken. “Onze verpleegkundigen en artsen en alle verzorgend personeel hebben zich volop gesmeten bij de opvang van de eerste golf. Vandaag zetten ze zich opnieuw in met risico voor eigen gezondheid. Nog niet of amper gerecupereerd bekampen ze nu een volgende golf waarvan de impact mogelijk nog groter is dan de vorige,” klinkt het.
 1. ASSISEN. Fred Wittig pleit onschuldig voor roofmoord op autohandelaar: “Ik heb de dodelijke schoten niet afgevuurd”
  PREMIUM

  ASSISEN. Fred Wittig pleit onschuldig voor roofmoord op autohande­laar: “Ik heb de dodelijke schoten niet afgevuurd”

  “Men wil dat ik iets toegeef wat ik niet heb gedaan. Dat kan ik niet.” Fred Wittig (57), die voor het Antwerpse hof van assisen terechtstaat voor de roofmoord op Steve Huypens (38) uit Schilde, zwijgt al de hele week. Maar tijdens zijn laatste woord wilde hij tóch iets kwijt: hij is – ondanks de zware bewijslast - onschuldig. “Er is twijfel. En dus moet hij vrijgesproken worden”, vindt zijn verdediging.
 1. Kleuter steekt zonder aarzelen levende vis in haar mond
  Play

  Kleuter steekt zonder aarzelen levende vis in haar mond

 2. Je rug helemaal plooien of je nek 180 graden draaien: deze man doet alsof het niets is
  Play

  Je rug helemaal plooien of je nek 180 graden draaien: deze man doet alsof het niets is