Wandelaars genieten van de natuur en de zon op de Kalmthoutse Heide.
Volledig scherm
Wandelaars genieten van de natuur en de zon op de Kalmthoutse Heide. © Benoit De Freine

Code geel in Antwerpse natuurgebieden: "Brandgevaar, wees voorzichtig!”

De natuurgebieden in de provincie Antwerpen hebben risicocode geel voor brandgevaar gekregen. Nu de temperaturen stijgen, is de brandweer waakzaam en worden bezoekers aangemaand om voorzichtig te zijn.

  1. Kazen Van Tricht viert vijftigste verjaardag: “We mogen best wat meer trots zijn op onze kaas, Belgen zijn nog te bescheiden”
    PREMIUM
    Antwerpen

    Kazen Van Tricht viert vijftigste verjaardag: “We mogen best wat meer trots zijn op onze kaas, Belgen zijn nog te bescheiden”

    Kazen Van Tricht bestaat 50 jaar en dat wordt gevierd. Althans, dat was de bedoeling, want ook hier gooide corona roet in het eten. In 1970 wilde grootmoeder Juliette eens iets anders in het leven. Samen met haar man Pieter Van Tricht opende ze een delicatessenzaak in de Fruithoflaan, maar zoon Michel zette vol in op kaas. Nu staat kleinzoon Frederic aan het roer van het familiebedrijf. De beste kaaswinkel van Europa - volgens The Wall Street Journal - heeft nog grootse plannen. Zo staan Australië, Japan en China nog op het verlanglijstje als afzetmarkt. De familie Van Tricht over het schoonste product van de wereld.
  2. Geneeskunde voor het Volk gaat uit de kleren: “De strijd tegen corona heeft ons uitgeput, geef de zorgsector nu snel meer middelen”
    PREMIUM
    Hoboken

    Geneeskun­de voor het Volk gaat uit de kleren: “De strijd tegen corona heeft ons uitgeput, geef de zorgsector nu snel meer middelen”

    Artsen en verpleegkundigen van Geneeskunde voor het Volk zijn maandagmiddag in Hoboken - deels - uit de kleren gegaan en deden er een dansje bij. Niet van blijdschap weliswaar. “Het zorgpersoneel wordt door een ramp getroffen. We hebben versterking nodig. We vragen ook om overal in de grote steden testcentra op loopafstand op te zetten.”
  1. De vijf favoriete takeaway-adresjes van William Boeva: “Ik hou wel van de Oosterse keuken, maar een hamburger met friet gaat er evenzeer in”
    PREMIUM
    Antwerpen

    De vijf favoriete takeaway-adres­jes van William Boeva: “Ik hou wel van de Oosterse keuken, maar een hamburger met friet gaat er evenzeer in”

    Elke dag koken nu de restaurants gesloten zijn? Het is niet voor iedereen weggelegd. Gelukkig bieden veel restaurants nog takeaway aan voor wie zelf koken even beu is en daarbij de lokale horeca wil steunen. William Boeva verklapt ons alvast zijn vijf favoriete adresjes voor takeaway in Antwerpen. Hun initiatief en dat van vele andere Vlaamse horeca-uitbaters vind je nu ook op www.hln.be/helpdehoreca.