De gevangenis in Antwerpen (archiefbeeld).
Volledig scherm
De gevangenis in Antwerpen (archiefbeeld). © Photo News

Cipiers Antwerpen niet aan het werk, directie weigert gesprek met stakers

Het oud zeer van het personeelstekort in de gevangenis in de Begijnenstraat komt weer boven. Sinsd donderdagmiddag hebben de cipiers het werk neergelegd. Vanmiddag staat een overleg tussen de directie en de vakbonden gepland. De cipiers willen daarbij aanwezig zijn maar de directie wenst geen confrontatie. 

 1. Ethiopische kinderen aan de slag met Antwerpse boeken: Kringwinkels steunen nieuwe bibliotheek met grote schenking
  Antwerpen

  Ethiopi­sche kinderen aan de slag met Antwerpse boeken: Kringwin­kels steunen nieuwe biblio­theek met grote schenking

  De Antwerpse Kringwinkels doneerden een 300-tal anderstalige boeken aan Adey, een Antwerpse verenging die een bibliotheek in Bahir Bar, een stad in het noorden van Ethiopië, zal oprichten. “In Ethiopië is een groot tekort aan boeken en een onstabiel onderwijssysteem. Op deze manier willen we de jeugd in Ethiopië ondersteunen”, vertelt initiatiefneemster Hilina Mulatu.
 2. Provincie beschermt 60.000 ha tropisch regenwoud: “We moeten de longen van de wereld behoeden voor verdere degradatie”
  Antwerpen

  Provincie beschermt 60.000 ha tropisch regenwoud: “We moeten de longen van de wereld behoeden voor verdere degradatie”

  De provincie Antwerpen wil tegen eind 2020 klimaatneutraal te zijn. Het gaat daarom een samenwerking aan met BOS+ om jaarlijks vierduizend ton CO2 te compenseren door de aanplant van 24 hectare bomen in het Amazonewoud. Daarnaast beschermt de provincie 60.000 hectare tropisch woud, een gebied vergelijkbaar met de totale bosoppervlakte in onze provincie.
 3. Beest in de ring, zachtaardige thaiboksleraar erbuiten. Youssef El Haji (27) verovert wereldtitel thaiboksen: “Mijn droom? Enkele kleine wereldkampioentjes voortbrengen”
  PREMIUM
  Borgerhout

  Beest in de ring, zachtaardi­ge thaiboksle­raar erbuiten. Youssef El Haji (27) verovert wereldti­tel thaiboksen: “Mijn droom? Enkele kleine wereldkam­pi­oen­tjes voortbren­gen”

  Borgerhout heeft er een wereldkampioen bij. Bij zijn eerste kamp voor een titel, pakte Youssef El Haji (27) meteen de wereldtitel in het thaiboksen in de categorie -67 kilo. Na amper twee minuten moest zijn Spaanse tegenstander zich al gewonnen geven. Enige domper op de feestvreugde? Er zat geen publiek in de zaal en dus moeten vrienden, familie en supporters het stellen met een video. “Ik wil vooral een voorbeeld zijn voor de jeugd en hen helpen een mooie toekomst uit te bouwen.” Sinds een jaar geeft hij ook thaiboksles bij jongerenorganisatie JES in Borgerhout.
HLN gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement