De huidige site van Ineos in de Antwerpse haven. De chemiereus stelt nu de helft van zijn geplande miljardeninvestering voor onbepaalde tijd uit.
Volledig scherm
PREMIUM
De huidige site van Ineos in de Antwerpse haven. De chemiereus stelt nu de helft van zijn geplande miljardeninvestering voor onbepaalde tijd uit. © BELGA

Chemiereus Ineos steekt helft van Antwerpse miljardeninvestering in koelkast: “We zetten nu even alles op ethaankraker”

AntwerpenDe Britse chemiereus Ineos stelt de helft van zijn miljardeninvestering Project One in de Antwerpse haven voor onbepaalde tijd uit. “We geven voorrang aan de bouw van een ethaankraker”, zo verduidelijkte woordvoerster Nathalie Meert donderdagavond. De plannen voor een propaanfabriek staan on hold.

  1. 7,5 miljoen euro Vlaamse steun voor oneindige recyclage van plastics bij Indaver in Antwerpse haven
    Antwerpen

    7,5 miljoen euro Vlaamse steun voor oneindige recyclage van plastics bij Indaver in Antwerpse haven

    De Vlaamse regering heeft 7,5 miljoen euro steun toegekend aan Indaver voor een nieuwe vestiging in de haven van Antwerpen. Het afvalverwerkingsbedrijf wil daar via nieuwe processen jaarlijks 31.000 ton plastic producten recycleren. Nieuw is dat bij een goed rendement de helft van het toegekende bedrag terugbetaald zal worden, zegt Vlaams minister van Werk en Innovatie Hilde Crevits (CD&V) vrijdag.