Ineos in de Antwerpse haven.
Volledig scherm
Ineos in de Antwerpse haven. © BELGA

Chemiereus Ineos heeft vergunning beet voor omstreden gaskraker in Antwerpse haven: investering van ruim drie miljard euro

AntwerpenChemiebedrijf Ineos heeft van de provincie Antwerpen de omgevingsvergunning gekregen voor Project One, het miljardenproject in de Antwerpse haven dat bestaat uit de bouw van een ethaankraker. Aan de vergunning is wel de voorwaarde verbonden dat de site klimaatneutraal is, ten laatste tien jaar na de ingebruikname. De plannen voor Project One zijn al jaren fel gecontesteerd. De beslissing van de deputatie zet dan ook bij velen ook kwaad bloed. “Tot daar de Vlaamse visie op klimaattransitie en innovatie”, is Vlaams Parlementslid Mieke Schauvliege (Groen) scherp.

  1. Bakken verontwaardiging over Panos dat brood en koffiekoeken op Meir dumpt: “Triestig nu armoede zo toeneemt”
    Antwerpen
    82

    Bakken verontwaar­di­ging over Panos dat brood en koffiekoe­ken op Meir dumpt: “Triestig nu armoede zo toeneemt”

    Een foto van vuilnisbakken op de Meir die uitpuilen van het brood en de koffiekoeken van Panos, leidde maandag tot verontwaardiging bij bezoekers van de Facebookpagina ‘Ge zijt van Antwerpen als...’. In deze tijden van dreigende voedselschaarste en wurgende energieprijzen vlogen de verwijten in het rond. In een reactie bij Radio 2 zegt moederbedrijf La Lorraine dat het in gesprek gaat met de filiaalhouder.