Ineos in de Antwerpse haven.
Volledig scherm
Ineos in de Antwerpse haven. © BELGA

Chemiereus Ineos heeft vergunning beet voor omstreden gaskraker in Antwerpse haven: investering van ruim drie miljard euro

AntwerpenChemiebedrijf Ineos heeft van de provincie Antwerpen de omgevingsvergunning gekregen voor Project One, het miljardenproject in de Antwerpse haven dat bestaat uit de bouw van een ethaankraker. Aan de vergunning is wel de voorwaarde verbonden dat de site klimaatneutraal is, ten laatste tien jaar na de ingebruikname. De plannen voor Project One zijn al jaren fel gecontesteerd. De beslissing van de deputatie zet dan ook bij velen ook kwaad bloed. “Tot daar de Vlaamse visie op klimaattransitie en innovatie”, is Vlaams Parlementslid Mieke Schauvliege (Groen) scherp.

  1. ‘Top Gun’-fans nemen plaats in echte F-16 naast Kinepolis Antwerpen: "Ik ben zowaar de Belgische Maverick, en het klopte gewoon”
    Antwerpen

    ‘Top Gun’-fans nemen plaats in echte F-16 naast Kinepolis Antwerpen: "Ik ben zowaar de Belgische Maverick, en het klopte gewoon”

    Vijf volle zalen in de Kinepolis, bijna 2.000 fans. Zoveel bezoekers lokte de sequel van de avant-première van ‘Top Gun: Maverick’ naar het cinemacomplex in Antwerpen dinsdagavond. En ze werden verrast. In samenwerking met de Belgische luchtmacht mochten ze een zitje nemen in een echt F-16-vliegtuig op de parking: “In Nederland komt ‘ie pas volgende week uit, maar zo lang konden we niet wachten.”