De daklozen maken zich op voor een culinair festijn.
Volledig scherm
De daklozen maken zich op voor een culinair festijn. © Klaas De Scheirder

Chef-kok trakteert daklozen

ANTWERPENVoor 90 Antwerpse daklozen was het gisteren al Kerstmis. Met dank aan Mike Vlasman, die zijn restaurant De Peerdestal openstelde voor dak- en thuislozen. Zij konden genieten van een heerlijk diner. "Lovenswaardig", klinkt het.

 1. District Antwerpen bereikte amper 36 kinderen met zijn speelpleinaanbod: “Dat moet deze zomer véél beter”
  Antwerpen

  District Antwerpen bereikte amper 36 kinderen met zijn speelplein­aan­bod: “Dat moet deze zomer véél beter”

  Het district Antwerpen wil in de zomervakantie een beter eigen aanbod van speelmogelijkheden uitrollen op de pleintjes. Vorig jaar was het een maat voor niets. “Welgeteld 36 kinderen zijn door dat eigen aanbod van het district bereikt. Steeds weer hoor je corona als excuus, maar andere districten deden het een stuk beter”, stelt districtsraadslid Sascha Luyckx (sp.a) vast. Ook Christophe Wuyts (Open Vld), lid van de meerderheid, noemt de cijfers slecht.
 1. Wijnegem Shopping Center kijkt naar de toekomst na gruweljaar 2020: “In december helft minder bezoekers dan jaar ervoor”
  Wijnegem

  Wijnegem Shopping Center kijkt naar de toekomst na gruweljaar 2020: “In december helft minder bezoekers dan jaar ervoor”

  2020 was voor iedereen een rampjaar en dat geldt ook voor het Wijnegem Shopping Center. De twee lockdowns hebben een heel grote impact gehad. Zo mochten tijdens de tweede lockdown slechts 32 van de 250 winkels openen. Maar ook de regel dat funshoppen niet toegelaten is, je alleen moet winkelen en de horeca dicht moest, zorgde ervoor dat in de belangrijke maand december er de helft minder bezoekers te noteren viel dan het jaar voordien. Maar toch is er ook goed nieuws: ZARA breidt haar winkel uit en de eerste Bershka is een feit.
 2. Zorgpersoneel mag deelwagens van GreenMobility gratis gebruiken om coronaprik te halen
  Antwerpen/Gent

  Zorgperso­neel mag deelwagens van GreenMobi­li­ty gratis gebruiken om coronaprik te halen

  GreenMobility, het Antwerpse bedrijf met elektrische deelwagens in Antwerpen en Gent, lanceert een actie om het zorgpersoneel in februari zorgeloos met de elektrische deelwagen naar de vaccinatiecentra te laten rijden. Er worden 20 gratis rijminuten gereserveerd voor elke hulpverlener die zijn of haar vaccin in Park Spoor Oost in Antwerpen of in Flanders Expo in Gent moet gaan halen.
 1. Overvaller bedreigt personeel met neppistool: politie toont klopjacht op dader
  Play
  Op Interventie

  Overvaller bedreigt personeel met neppistool: politie toont klopjacht op dader

 2. Vlaming in New York: "Mensen zijn vandaag opgewekter"
  Play

  Vlaming in New York: "Mensen zijn vandaag opgewekter"