Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Getty Images/EyeEm

Celstraffen tot acht jaar gevorderd voor invoer van 685 kilo cocaïne

AntwerpenHet openbaar ministerie heeft donderdag celstraffen tot acht jaar en boetes tot 40.000 euro geëist tegen zes beklaagden die vervolgd worden voor de invoer van 685 kilo cocaïne via de haven van Antwerpen.

 1. Antwerpse moskee overspoeld met hulpgoederen: “Eerste camion al richting Turkije vertrokken”
  Berchem

  Antwerpse moskee overspoeld met hulpgoede­ren: “Eerste camion al richting Turkije vertrokken”

  Er rolt een golf van solidariteit door het Antwerpse district Berchem. Tot diep in de nacht zijn mensen hulpgoederen voor de slachtoffers van de aardbeving naar de Selimiye moskee komen brengen. Nadat alles is gesorteerd - een huzarenstukje! - worden de spullen per vrachtwagen naar Turkije gebracht. “Deze ramp raakt niet alleen onze gemeenschap. Héél Berchem springt in de bres. Het is hartverwarmend.”
 2. Van de ‘vader Theresa van Borgerhout’ naar take-away voor daklozen: dit was het gala van de Gouden Reuskens
  PREMIUM
  Borgerhout

  Van de ‘vader Theresa van Borgerhout’ naar take-away voor daklozen: dit was het gala van de Gouden Reuskens

  De schrijver van het boek ‘Aanslag op het hart. Hoe ik mijn broer verloor aan IS’, een artistieke organisatie voor jongeren met autisme en een topreporter in spe: het zijn maar enkele van de winnaars op het Gala van de Gouden Reuskens, vanavond voor de tweede keer gevierd in De Roma. Wij gingen langs en ontdekten nieuw talent in het dichtstbevolkte district van Antwerpen: “Jongeren moeten meer praten, want ze worden aangehoord.”
 1. Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen
  Tweakers

  Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen

  Fervent gamer en vaak onderweg? Dan ben je mogelijk gebaat bij een controller waar je smartphone in past. “Voor iets meer dan 100 euro kun je heel fijn gamen en ligt er een hele wereld aan – vaak gratis – spelletjes aan je voeten”, zegt Wout Funnekotter, hoofdredacteur bij technologiesite Tweakers. Hij onderwierp de twee meest gangbare controllers voor smartphones aan een vergelijkingstest.
 2. Timothy (33) deelt honderden rozen uit aan eenzamen op valentijn: “Alleen zijn, is stille killer”
  ANTWERPEN

  Timothy (33) deelt honderden rozen uit aan eenzamen op valentijn: “Alleen zijn, is stille killer”

  Rozen uitdelen aan eenzamen op valentijn. Dat is wat Timothy Timmerman (33) uit Antwerpen al voor het derde jaar op rij doet. Deze keer haalde hij meer dan tweeduizend euro op en kon hij alle registers opentrekken. Een team van 24 vrijwilligers gaat dinsdag op pad in maar liefst acht steden en twee Antwerpse rusthuizen om de blijde liefdesboodschap te verkondigen met een bloemetje. “Ook jonge mensen voelen zich dikwijls eenzaam, maar er heerst een taboe rond.”