Orry Van de Wauwer.
Volledig scherm
Orry Van de Wauwer. © Foto RV

CD&V-lid: "Hypocriet om Russen niet terecht te wijzen"

ANTWERPENVlaams parlementslid en CD&V-lijstduwer Orry Van de Wauwer neemt het Antwerpse stadsbestuur (partijgenoot Marc Van Peel inclusief) zwaar op de korrel omdat de Russische delegatie woensdag niet werd terechtgewezen voor de schending van holebirechten in eigen land.

  1. Malik Mohammed (30) kwam als kind vanuit Kenia naar Antwerpen, nu acteert hij in Dertigers: “Trots op mijn roots, maar ik supporter even hard voor de Rode Duivels”
    PREMIUM

    Malik Mohammed (30) kwam als kind vanuit Kenia naar Antwerpen, nu acteert hij in Dertigers: “Trots op mijn roots, maar ik supporter even hard voor de Rode Duivels”

    Danser, acteur, scenarist: kies zelf maar hoe je Malik Mohammed (30) omschrijft. De Antwerpenaar heeft zijn eerste hoofdrol beet in Dertigers, maar misschien herken je hem nog van zijn overwinning bij So You Think You Can Dance in 2015? Wij spraken met hem over zijn kindertijd in Kenia, diversiteit in Antwerpen en hoe hij in de creatieve sector is beland. “Of ik een rolmodel ben? Dat weet ik niet. Maar ik hoop wel dat ik jongeren kan inspireren.”
    Antwerpen
  1. Dijana Lesic start crowdfunding om sportrolstoel te betalen: “Zonder sportrolstoel, geen nationaal team”

    Dijana Lesic start crowdfun­ding om sportrol­stoel te betalen: “Zonder sportrol­stoel, geen nationaal team”

    De 24-jarige Dijana Lešić uit Merksem is het bewijs dat je een sportief leven kunt leiden met een beperking. De vrouw heeft een spierziekte, maar werd op negenjarige leeftijd verliefd op de G-sport powerchair hockey. Op 13 maart kreeg ze zelfs een uitnodiging van het Belgische nationale team. Die droom moet Dijana jammer genoeg even opbergen, want een eigen sportrolstoel kost 20.000 euro, geld dat Dijana niet heeft. Daarom start ze nu een crowdfunding. “Het zou jammer zijn om niet verder te mogen groeien in deze sport.”
    Merksem
  2. “Plooien voor krapuul” of “weloverwogen beslissing”? Gemengde reacties op afgelaste ‘Queer Iftar’ in Antwerpen
    PREMIUM

    “Plooien voor krapuul” of “weloverwo­gen beslissing”? Gemengde reacties op afgelaste ‘Queer Iftar’ in Antwerpen

    Een iftar specifiek voor moslims uit de LGBTQ+-gemeenschap. Antwerpen is er blijkbaar nog niet klaar voor. De organisatie trok de stekker uit het evenement na bedreigingen en andere signalen. En dat net op de dag dat het stadsbestuur campagne voert tegen racisme en discriminatie. In Borgerhout en bij uitbreiding de rest van de stad wordt teleurgesteld gereageerd. “Maar de LGBTQ+-gemeenschap is weerbaar, we gaan hier sterker uitkomen.”
    Borgerhout