De man vroeg meisjes van 12 tot 15 jaar om zich uit te kleden voor de webcam.
Volledig scherm
PREMIUM
De man vroeg meisjes van 12 tot 15 jaar om zich uit te kleden voor de webcam. © ANP XTRA

‘Calvin Robbie’ op Instagram is geen 15-jarige jongen, maar Leo, een bijna 70-jarige pedofiel uit Diest

Antwerpen/DiestDe bijna 70-jarige Leo K. uit Diest is veroordeeld tot vier jaar celstraf voor cyberlokking en het aanzetten tot webcamseks bij meisjes van 12 tot 15 jaar. De man, die in 2017 al voor gelijkaardige feiten veroordeeld werd, deed zich op Instagram en Facebook voor als een 15-jarige jongen. Tot een meisje haar stoute schoenen aantrok en hem via Facetime opbelde. 

  1. De opvallendste weetjes van het jaar: wist je dat een van de mooiste Antwerpse fonteinen op de Jan Van Rijswijcklaan staat?
    PREMIUM
    Antwerpen

    De opvallend­ste weetjes van het jaar: wist je dat een van de mooiste Antwerpse fonteinen op de Jan Van Rijswijck­laan staat?

    In april gingen alle wist-je-datjes van de maand over fonteinen. Een van de leuzes van stadsgids Tanguy Ottomer is namelijk: ‘Geef elk plein een fontein’: hij pleit voor meer fonteinen in het Antwerpse straatbeeld. ‘De kikkertjes’, zo noemt Tanguy Ottomer zijn favoriete fontein liefkozend. Maar wist je dat een van de mooiste fonteinen van ’t stad niet in het centrum staat?