Café Mombasa in de ban van het WK Wielrennen: de fans zien hoe Julian Alaphilippe de Belgen op de proef stelt.
Volledig scherm
Café Mombasa in de ban van het WK Wielrennen: de fans zien hoe Julian Alaphilippe de Belgen op de proef stelt. © Klaas De Scheirder

Café Mombasa verbijt spanning én teleurstelling: “Hoe soepel rijdt die Alaphilippe nog!”

BorgerhoutSportief applaus voor… Julian Alaphilippe. Niet topfavoriet Wout van Aert, maar de wereldkampioen van vorig jaar bleek de sterkste tussen Antwerpen en Leuven. In café Mombasa aan het Moorkensplein weten ze al langer dan vandaag dat euforie en teleurstelling dicht bij elkaar liggen. Tientallen wielerfans beleefden er een namiddag met véél nagelbijten.

  1. Advocaat Pol Vandemeulebroucke verdedigt zelf cliënten in zaak undercoveragent en Balkan-maffia: “Al wat deze mensen hebben gedaan is met bepaalde mensen een koffie drinken.”
    Antwerpen

    Advocaat Pol Vandemeule­brou­c­ke verdedigt zelf cliënten in zaak undercover­agent en Bal­kan-maf­fia: “Al wat deze mensen hebben gedaan is met bepaalde mensen een koffie drinken.”

    Advocaat Pol Vandemeulebroucke kwam vrijdag zelf twee van zijn cliënten verdedigen in de zaak van undercoveragent ‘Paco’ en de drugsfeiten binnen de Antwerpse Balkangemeenschap. De topadvocaat was in beroep veroordeeld tot 12 maanden cel omdat hij was tussengekomen in een dispuut tussen verschillende drugsbendes. Hij wacht nu zijn zaak af in cassatie. “Als dit alles is wat het parket heeft kunnen verzamelen, moet je eigenlijk je dossier opbergen.”