Thomas 'De Kat' Goorden en de leden van de actiegroep Grondrecht, die na een uitgestelde zitting in augustus vandaag voor het Justitiepaleis verzamelden voor de eerste pleitdag inzake de milieustakingsprocedure tegen Lantis.
Volledig scherm
Thomas 'De Kat' Goorden en de leden van de actiegroep Grondrecht, die na een uitgestelde zitting in augustus vandaag voor het Justitiepaleis verzamelden voor de eerste pleitdag inzake de milieustakingsprocedure tegen Lantis. © Klaas De Scheirder

Burgerlijke partijen voorzichtig positief over eerste pleitdag PFOS-zaak: “Tenzij Lantis een konijn uit zijn hoed tovert”

AntwerpenVandaag start in de rechtbank van eerste aanleg de eerste zitting inzake de milieustakingsprocedure die zes burgerlijke partijen en Greenpeace tegen Lantis aanspannen. Zij vragen voorzorgsmaatregelen tegen de PFOS-vervuilde grond aan de Oosterweelwerken. Milieuactivist Thomas ‘De Kat’ Goorden was voor de zitting alvast voorzichtig positief: “Benieuwd naar de gekke sprongen die Lantis gaat maken, maar hun kansen worden steeds kleiner.”