Het viaduct van Merksem.  Aan de oostelijke zijde bouwt Lantis de komende jaren een bypass van tweemaal drie rijstroken.
Volledig scherm
Het viaduct van Merksem. Aan de oostelijke zijde bouwt Lantis de komende jaren een bypass van tweemaal drie rijstroken. © Klaas De Scheirder

Burgerbewegingen halen slag thuis: bypass tijdens Oosterweelwerken telt slechts 2x3 rijstroken

AntwerpenAls alles normaal verloopt, start in de loop van volgend jaar de bouw van een tijdelijke snelweg naast het viaduct van Merksem dat tijdens de Oosterweelwerken plat gaat. Die bypass zou oorspronkelijk zeven rijstroken tellen: vier richting Nederland, drie richting stad. Dat worden er nu in totaal zes, op aandringen van de burgerbewegingen Ringland, stRaten-generaal en Ademloos.

  1. Beerschotvoorzitter Francis Vrancken kijkt al uit naar derby van zondag: “Ergens zou het jammer zijn als Nainggolan niet fit raakt”
    Voetbal 1A

    Beerschot­voor­zit­ter Francis Vrancken kijkt al uit naar derby van zondag: “Ergens zou het jammer zijn als Nainggolan niet fit raakt”

    Bij Beerschot (dat donderdag nog voor de beker tegen Standard speelt) waren er geen individuele spelersinterviews mogelijk in aanloop naar de derby van zondag tegen Antwerp. Gelukkig is voorzitter Francis Vrancken één van de meest bereikbare bestuurders in het Belgisch voetbal. “Ik zou het ergens wel jammer vinden als Radja Nainggolan bij Antwerp niet speelklaar geraakt”, laat Vrancken drie dagen voor de burenstrijd weten.