De bestuurder van de zwarte Mercedes met Nederlandse nummerplaat is ter plaatse gearresteerd. De bestuurder in de witte Mercedes kon ontsnappen, al is zijn wagen wel getakeld voor verder onderzoek.
Volledig scherm
De bestuurder van de zwarte Mercedes met Nederlandse nummerplaat is ter plaatse gearresteerd. De bestuurder in de witte Mercedes kon ontsnappen, al is zijn wagen wel getakeld voor verder onderzoek. © Marc De Roeck

Buitenlandse straatracers veroorzaken zwaar ongeval aan Luchtbal, één bestuurder op de vlucht

MerksemTwee inzittenden van een auto zijn deze namiddag ter hoogte van de Groenendaallaan aan de afrit Merksem (Antwerpen) zwaargewond geraakt door een aanrijder die aan het racen was. Twee straatracers - één met Nederlandse en de andere met Duitse nummerplaat - reden met een hoge snelheid op de pechstrook waarna een van de snelheidsduivels tegen de eerder genoemde wagen knalde. De inzittenden, een koppel, zijn buiten levensgevaar maar werden met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

  1. Oudste nog bestaande stadsplan Antverpia wordt gerestaureerd voor nieuwe expo: “Zowel geschiedkundig als artistiek van onschatbare waarde”
    ANTWERPEN

    Oudste nog bestaande stadsplan Antverpia wordt gerestau­reerd voor nieuwe expo: “Zowel geschied­kun­dig als artistiek van onschatba­re waarde”

    Het oudste nog bestaande stadsplan van Antwerpen van de hand van de Italiaanse schilder Virgilius Bononiensis, wordt momenteel gerestaureerd. De met de hand ingekleurde houtsnede ‘Antverpia’ van 1m20 op 2m65 wordt in gereedheid gebracht voor een nieuwe expo in het Plantin-Moretusmuseum. “Anverpia is de grootste en meest gedetailleerde plattegrond die we uit de zestiende eeuw kennen.”