Toplui Rudy Van Rillaer (PostNl) en Luc De Schryver (GLS)
Volledig scherm
Toplui Rudy Van Rillaer (PostNl) en Luc De Schryver (GLS) © rv

Buiten koerierbedrijven GLS en PostNL hun chauffeurs uit? Monsterproces tegen toplui van start: “Chauffeurs hebben geen enkele stem”

Antwerpen/PuursDe toplui van pakjesdiensten PostNL (Rudy Van Rillaer) en GLS (Luc  De Schryver) staan voor de rechtbank op verdenking van sociale fraude. De manier waarop zij onderaannemers tewerkstellen, strookt volgens de Antwerpse arbeidsauditeur niet met de wetgeving op de sociale zekerheid (RSZ).  Bij 52 koerierbedrijfjes die voor PostNL of GLS werken, zijn inbreuken op de belastingen of RSZ-wetgeving vastgesteld. Het monsterproces start volgend jaar op 2 september. 

  1. Districtscollege Borgerhout maakt plannen voor 2022 bekend: “We schenken onze loonsverhoging van 40% aan lokale organisaties”
    Antwerpen

    Districts­col­le­ge Borgerhout maakt plannen voor 2022 bekend: “We schenken onze loonsverho­ging van 40% aan lokale organisa­ties”

    Borgerhout zal in 2022 investeren in de uitbreiding van het jeugdwerk, trajecten rond gevechtsporten en initiatieven voor senioren. Daarnaast start het district een project rond Safe Spaces en een Littekenproject over gevoelig erfgoed. De bestaande trajecten rond wijklabo’s en cultuurstraten worden verdergezet. Het districtscollege legt deze planning maandag voor aan de districtsraad ter goedkeuring.