“‘Bricoleur in ‘t zwart’ vergat oude gasleiding af te sluiten”: beklaagde explosie Paardenmarkt schuift alle schuld van zich af

AntwerpenDe slachtoffers van de dodelijke ontploffing op de Paardenmarkt vroegen op het proces dat de enige verdachte, Hamdi C., zijn verantwoordelijkheid opneemt. Het deskundigenverslag is duidelijk: een oude gasleiding was onbegrijpelijk genoeg niet afgesloten na de plaatsing van een nieuwe gasketel. Hamdi C. beweert dat de plaatsing werd uitgevoerd door de erkende installateur ‘Marc’. Hij heeft geen familienaam van die Marc, kan geen facturen, laat staan een keuringsverslag voorleggen. De procureur vordert een straf van 18 maanden, waarvan de helft met uitstel, tegen Hamdi C.

  1. Huurder ontkent schuld aan dodelijke ontploffing op Paardenmarkt. Wie knoeide dan wél met gasleiding?

    Huurder ontkent schuld aan dodelijke ontplof­fing op Paarden­markt. Wie knoeide dan wél met gasleiding?

    Vanmorgen start het proces over de dodelijke ontploffing van 15 januari 2018 op de Paardenmarkt in Antwerpen. De enorme gasexplosie kostte aan twee mannen het leven. 27 anderen raakten gewond. Volgens de procureur is huurder Hamid C. de enige schuldige omdat hij onvoldoende toezicht had gehouden op verbouwingen op het gelijkvloerse. Bij die verbouwing was een oude gasleiding per ongeluk opengezet.