getty
Volledig scherm
© getty

Brandweer roept op om voorlopig niet meer te barbecueën: “Door de droogte is het risico op brand gewoon te groot”

AntwerpenDe Antwerpse brandweer roept op op voorlopig niet meer te barbecueën. Vanwege de aanhoudende droogte en de hoge temperaturen is het risico op brand eenvoudigweg te groot. “We vragen iedereen gewoon om goed te doen voor zichzelf en hun medemens.”

 1. Drie vriendinnen lopen Antwerp 10 Miles voor zieke Scott (2): “De familie verdient ook eens iets extra’s”
  Edegem/Antwerpen

  Drie vriendin­nen lopen Antwerp 10 Miles voor zieke Scott (2): “De familie verdient ook eens iets extra’s”

  Aan z’n koddig snoetje zie je het misschien niet, maar Scott (2) heeft een hersentumor. Een goedaardige, al is het er eentje die hem wekelijks aan een ziekenhuisbed kluistert. Om de niet-terugbetaalde kosten van zijn strijd toch een beetje te helpen dekken, lopen drie vriendinnen van mama Céline Verschueren de Antwerp 10 Miles. “We hopen ook stiekem dat Céline al haar zonen meeneemt op een leuk tripje om er even tussenuit te zijn.”
 2. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.
 3. "Een extra verificatie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je kredietkaart gestolen wordt
  Spaargids.be

  "Een extra verifica­tie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je krediet­kaart gestolen wordt

  Een betaalkaart kwijtspelen kan je heel wat stress bezorgen. Zeker als het een kredietkaart is, houd je best je hart vast. Heel wat belangrijke info is immers direct op je kaart te vinden. Daardoor bestaat de mogelijkheid dat een dief je kaart -zelfs zonder pincode- kan gebruiken. Wat zijn nu precies de risico’s en wat moet je absoluut doen wanneer je je kredietkaart verliest? Spaargids.be zocht het voor je uit.
 1. Als België in oorlog is, staat burgemeester Koen Metsu paraat als reservist: “Enorm verbaasd over enorme tekorten van strijdkrachten bij leger”
  PREMIUM
  EDEGEM

  Als België in oorlog is, staat burgemees­ter Koen Metsu paraat als reservist: “Enorm verbaasd over enorme tekorten van strijd­krach­ten bij leger”

  Rusland roept driehonderdduizend - in theorie - reservisten op om te gaan vechten in Oekraïne. In het onwaarschijnlijke geval dat er in België gemobiliseerd zou worden, kan Defensie rekenen op zo’n kleine zesduizend reservisten. Eén daarvan is federaal parlementslid en Edegems burgemeester Koen Metsu (N-VA), die daarmee dus paraat staat om ons land te verdedigen. “Ik heb naast leidinggevenden nu ook naast soldaten in het veld gestaan, kennis die ik kan gebruiken in de federale commissie Defensie.”