De brand richtte enorm veel schade toe aan het historische gebouw.
Volledig scherm
De brand richtte enorm veel schade toe aan het historische gebouw. © Tessa Kraan

Brand in gebouw Universiteit Antwerpen is geblust, deel van dak ingestort. “Volledige bovenverdieping is vernield”

AntwerpenDe brand in de gebouwen van de Universiteit Antwerpen is geblust. Het vuur ontstond gisteravond tijdens dakwerken aan de noordelijke vleugel van de stadscampus in de Prinsstraat, maar verspreidde zich razendsnel naar de vier onderliggende verdiepingen. De volledige bovenverdieping is vernield en een deel van het dak is ook ingestort. Vandaag en de komende dagen gaan experten aan de slag om de schade te becijferen. Eén dakwerker werd met brandwonden naar het ziekenhuis gebracht. De straten rond de campus zijn intussen vrijgegeven.

 1. Stadsbestuur ontvangt Antwerp Pride op stadhuis: “Pride laat de stad schitteren, de stad laat Pride schitteren”
  ANTWERP PRIDE

  Stadsbe­stuur ontvangt Antwerp Pride op stadhuis: “Pride laat de stad schitteren, de stad laat Pride schitteren”

  Antwerp Pride 2022 is nu volledig van start gegaan met een spetterend openingsfeest in OLT Rivierenhof - en een klein akkefietje met Liliane Saint-Pierre in de marge. Momenteel wordt de festivalsite op de Zuiderkaaien naarstig opgebouwd en alles in gereedheid gebracht voor de Parade op zaterdag. Maar eerst passeert het team achter Pride nog in het stadhuis voor een officieel bezoek.
 2. Antwerp Pride geeft starschot van vijfdaagse reis richting Queertopia: “Ik zie de toekomst rooskleurig in, we komen van héél ver”
  PREMIUM
  ANTWERP PRIDE

  Antwerp Pride geeft starschot van vijfdaagse reis richting Queertopia: “Ik zie de toekomst rooskleu­rig in, we komen van héél ver”

  Met Gregory Frateur, Miss Angel, Charles en - een klein akkefietje met - Liliane Saint-Pierre kende Antwerp Pride 2022 letterlijk en figuurlijk een hete en stomende start. De aftrap van vijf dagen liefde over de hele stad werd woensdagavond gegeven in OLT Rivierenhof in Deurne. “Queertopia? Dat is mijn zoontje van acht die nu al naar huis komt met zowel jongens als meisjes, dat is onze toekomst.”