Een aantal van de onfortuinlijke scouts is naar Wemeldinge (provincie Zeeland) gebracht.
Volledig scherm
Een aantal van de onfortuinlijke scouts is naar Wemeldinge (provincie Zeeland) gebracht. © Joeri Wisse

Bootje Antwerpse zeescouts omgeslagen op Oosterschelde, iedereen veilig aan wal

ZEELANDVier scheepjes met in totaal 21 zeescouts uit Antwerpen aan boord en een begeleidingsboot zijn dinsdagochtend in de problemen gekomen op een stormachtige Oosterschelde tussen Wemeldinge en het eiland Tholen, twee plaatsen in de Nederlandse provincie Zeeland. Eén bootje sloeg om en twee liepen vast op een mosselbank. Inmiddels zijn alle opvarenden vermoeid, maar veilig aan wal. Een persoon is met onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis gebracht.

15 reacties

 • Kurt Vanhaverbeke

  3 weken geleden
  Allen zijn veilig aan wal geraakt. Zeescouts zouden geen Zeescouts zijn zonder risico.
 • joris peeters

  3 weken geleden
  Gevalletje van jeugdige overmoed. Nochthans een goede leerschool, ben zelf ook scoutsleider en zeiler geweest. Altijd goed voor een straf verhaal achteraf, gelukkig geen slachtoffers.
 • Wannes Van De Velde

  3 weken geleden
  Unieke ervaring.Goede leerschool,met vallen en opstaan.Oud scoutsleider .
 • pieter jansens

  3 weken geleden
  @robrecht peeters, die mannen van de zeescouts zijn geen klein bier hoor, dat zijn zeer ervaren en goed opgeleide jongeren, vele daarvan gaan later op de lange vaart en bij de marine. Die zoeken 'het" niet, integnendeel zijn zeer verantwoordelijke groepen waar nog discipline heerst in tegenstelling tot de meeste andere jeugdbewegingen die gewoon een vorm van speelpleinwerking zijn geworden, waar de kinderen niets nog echt leren.
 • Johan Van den Bergh

  3 weken geleden
  Een grote vergissing van de leiding! Wat betreft kosten zal de verzekering zijn. Die leiding hoeft niet ontslagen te worden, daar raak je alleen maar de leden mee en dat is het niet waard!
 1. Facelifts en neuscorrecties alsmaar populairder in het AZ Monica: “Niet per se noodzakelijk, maar verbeteren wel de levenskwaliteit”
  PREMIUM
  Antwerpen
  1

  Facelifts en neuscorrec­ties alsmaar populair­der in het AZ Monica: “Niet per se noodzake­lijk, maar verbeteren wel de levenskwa­li­teit”

  Dat we onszelf het afgelopen jaar een pak meer door de camera zagen, viel ook de dokters van het AZ Monica op. De afdeling Mond- Kaak- en Aangezichtschirurgie (MKA) van het ziekenhuis viert dit jaar haar veertigste verjaardag. Om dat te vieren, krijgt de afdeling vier nieuwe operatiezalen van de gloednieuwe ziekenhuisvleugel cadeau: “De laatste twee jaar kende het aantal facelifts een exponentiële groei.”
 2. Geen medaille, wel champagnedouche voor Belgian Lion Nick Celis (32): “Indrukwekkend hoe hij job als notaris combineert met topbasketbal”
  PREMIUM

  Geen medaille, wel champagne­dou­che voor Belgian Lion Nick Celis (32): “Indrukwek­kend hoe hij job als notaris combineert met topbasket­bal”

  Twee keer verliezen op één dag, dat pikt. Toch mogen de Belgium Lions met hun vierde plaats op de Olympische Spelen in Tokyo zeker trots zijn. Het 3x3 basketbalteam was in de discipline het enige amateurteam waarvan elk lid er nog een vaste job op nahoudt. Het Laatste Nieuws ging langs bij de collega’s van de bezieler van het team én notaris Nick Celis (32): “Na elke match spoot de champagne van trots in het rond.”