Claude Marinower (Open Vld) aan de Emiel Vloorsstraat op het Kiel. “Ik ben blij dat ik op de valreep nog geld in de wacht kon slepen om onze wegen te verbeteren."
Volledig scherm
Claude Marinower (Open Vld) aan de Emiel Vloorsstraat op het Kiel. “Ik ben blij dat ik op de valreep nog geld in de wacht kon slepen om onze wegen te verbeteren." © Tessa Kraan

‘Booster’ voor herstelling Antwerpse wegen, fiets- en voetpaden: 1.600 kilometer in kaart gebracht, extra miljoenen voor inhaaloperatie

AntwerpenPutten, scheuren, verzakkingen, spoorvorming: we weten al langer dat de Antwerpse wegen, fiets- en voetpaden er soms belabberd bijliggen. ‘Tijd voor een booster’, moet afscheidnemend schepen Claude Marinower (Open Vld) hebben gedacht. Hij investeert nu extra centen in een inhaaloperatie. Belangrijke leidraad: het Antwerpse wegeninformatiesysteem (WIS) dat alle gebreken in kaart brengt. Ook de districten doen er hun voordeel mee.

 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 2. Met verborgen camera’s en oortjes, zoals in de film: rijschool helpt ruim 30 klanten frauderen op hun theoretisch examen

  Met verborgen camera’s en oortjes, zoals in de film: rijschool helpt ruim 30 klanten frauderen op hun theore­tisch examen

  De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft woensdag elf beklaagden veroordeeld voor rijexamenfraude. Ze waren klant bij een rijschool in Deurne die hen bij hun theoretisch rijexamen had geholpen met oortjes en verborgen camera’s. Zes van hen kregen een jaar cel, vier een werkstraf van 120 uur en één beklaagde moet een werkstraf van 140 uur verrichten. Ze kregen ook allemaal 800 euro boete, al dan niet met uitstel.
  Deurne
 3. Uitvinder uit ‘Team Scheire’ randt 11-jarig meisje aan “uit wetenschappelijke nieuwsgierigheid”
  PREMIUM

  Uitvinder uit ‘Team Scheire’ randt 11-jarig meisje aan “uit wetenschap­pe­lij­ke nieuwsgie­rig­heid”

  De 45-jarige Anthony L. uit Schilde begrijpt niet wat hem bezielde toen hij een 11-jarig meisje aanrandde. Het dochtertje van vrienden kwam in de zomer van 2021 logeren bij zijn kinderen. “Er was geen seksuele drang”, zei de uitvinder die onder andere meewerkte aan het tv-programma ‘Team Scheire’. De openbare aanklager vorderde maandagmorgen 30 maanden celstraf met probatie-uitstel. De excuses van de verdachte vielen niet in goede aarde bij de ouders van het meisje.
  Antwerpen