De FlexFueler 001 en FlexFueler 002 tijdens testen in de haven van Amsterdam tests
Volledig scherm
De FlexFueler 001 en FlexFueler 002 tijdens testen in de haven van Amsterdam tests © Fluxys

Binnenvaartschepen kunnen vanaf februari overal in Antwerpse haven LNG tanken

AntwerpenIn de Antwerpse haven start in februari de LNG-bunkerbarge FlexFueler 002, een in opdracht van Fluxys en Titan LNG gebouwd schip dat vloeibaar aardgas (LNG) op grote schaal beschikbaar maakt als alternatieve scheepsbrandstof. Binnenvaartschepen en kleine kustschepen zullen vanaf dan overal waar ze laden of lossen de mogelijkheid hebben om met LNG te worden gebunkerd.

 1. Sam (6) en nonkel Lode (39) bouwen toekomstige Antwerpse Havanasite met legoblokjes: “Laten we de stad eens inspireren, dachten we”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Sam (6) en nonkel Lode (39) bouwen toekomsti­ge Antwerpse Havanasite met legoblok­jes: “Laten we de stad eens inspireren, dachten we”

  Hoe moet de Havanasite aan de Antwerpse Noorderlaan, waar de technische diensten van de stad binnenkort onderdak vinden, er precies gaan uitzien? Lode Van De Maele (39) en zijn nichtje Sam (6) hebben er zo hun eigen idee over en bouwden met legoblokjes een indrukwekkende maquette. Een knap staaltje burgerparticipatie, vond schepen van Stadsontwikkeling Annick De Ridder (N-VA). Zij kwam de kleine Sam en haar nonkel woensdagmiddag hoogstpersoonlijk feliciteren.
 1. Deze mannen zitten letterlijk met hun hoofd in de wolken
  Play

  Deze mannen zitten letterlijk met hun hoofd in de wolken

 2. Voetganger kan slippende wagen maar net ontwijken
  Play

  Voetganger kan slippende wagen maar net ontwijken