Volledig scherm
© VTM NIEUWS

Bijeenkomst in synagoge met 77 mensen stilgelegd: “Niet in strijd met de wet”, zegt advocaat, minister Verlinden spreekt over “juridisch geneuzel”

AntwerpenDe politie heeft zaterdagavond een bijeenkomst stilgelegd in een Antwerpse synagoge. Er waren 47 volwassenen en 30 kinderen aanwezig. De Joodse gemeenschap voelt zich geviseerd. “De Raad van State laat de opening van gebedshuizen toe zonder een bezoekerslimiet”, zegt advocaat David Braun. Volgens Binnenlandse Zaken en de Raad van State klopt dat echter niet. Er zijn maximaal 15 mensen toegelaten in een gebedshuis. Burgemeester Bart De Wever (N-VA) reageert intussen ook. “Het is niet de bedoeling van de wetgever geweest om dit soort bijeenkomsten toe te laten met de huidige epidemiologische situatie.”

 1. Anonieme mecenas betaalt restauratie Antwerps barokmeesterwerk: “Afbeelding van Grote Markt is griezelig accuraat”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Anonieme mecenas betaalt restaura­tie Antwerps barokmees­ter­werk: “Afbeelding van Grote Markt is griezelig accuraat”

  Dankzij een gift van een anonieme mecenas gaat het Koninklijk Museum van Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA) het zeventiende-eeuws meesterwerk ‘De Afkondiging van de Vrede van Münster op de Grote Markt’ restaureren. Het portret van de Grote Markt is zó accuraat dat restauratoren van historische gebouwen er vandaag nog steeds naar teruggrijpen.
 2. Brugse politie betrapt 14 studenten in vakantiewoning tijdens kerstfeestje: “Als ze niet op één adres wonen, worden ze gedagvaard”
  Brugge

  Brugse politie betrapt 14 studenten in vakantiewo­ning tijdens kerstfeest­je: “Als ze niet op één adres wonen, worden ze gedagvaard”

  De politie van Brugge heeft vrijdagavond een kerstfeest stilgelegd waarbij 14 studenten aanwezig waren. Opvallend: het feestje vond plaats in een vakantiewoning waar sowieso slechts plaats was voor 10 personen. De studenten beweren op eenzelfde adres te wonen, waardoor ze dus tot dezelfde ‘bubbel’ behoren. “Als dat niet klopt, zullen ze gedagvaard worden voor de rechtbank”, zegt procureur Filip Jodts.
 1. "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafdeling in Egyptisch ziekenhuis
  Play

  "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafde­ling in Egyptisch ziekenhuis

 2. Kopie van Da Vinci's Mundi teruggevonden, museum had diefstal niet opgemerkt
  Play

  Kopie van Da Vinci's Mundi teruggevon­den, museum had diefstal niet opgemerkt