Volledig scherm
© VTM NIEUWS

Bijeenkomst in synagoge met 77 mensen stilgelegd: “Niet in strijd met de wet”, zegt advocaat, minister Verlinden spreekt over “juridisch geneuzel”

AntwerpenDe politie heeft zaterdagavond een bijeenkomst stilgelegd in een Antwerpse synagoge. Er waren 47 volwassenen en 30 kinderen aanwezig. De Joodse gemeenschap voelt zich geviseerd. “De Raad van State laat de opening van gebedshuizen toe zonder een bezoekerslimiet”, zegt advocaat David Braun. Volgens Binnenlandse Zaken en de Raad van State klopt dat echter niet. Er zijn maximaal 15 mensen toegelaten in een gebedshuis. Burgemeester Bart De Wever (N-VA) reageert intussen ook. “Het is niet de bedoeling van de wetgever geweest om dit soort bijeenkomsten toe te laten met de huidige epidemiologische situatie.”

 1. Wonen in een parkresidentie: groene oase vlakbij de stad
  Aangeboden door Alides

  Wonen in een parkresi­den­tie: groene oase vlakbij de stad

  Groen, rust en kalmte worden meestal niet geassocieerd met levendige woonomgevingen. Toch voelen veel mensen de behoefte om deel uit te maken van een community en willen ze tegelijkertijd wonen in een groene en rustige omgeving. Op die vraag speelt ‘de parkresidentie’ in: residentiële woonblokken die gebouwd worden temidden van een park in of aan de rand van urbane en peri-urbane centra. Wij spraken met Wouter Dekemel, sales & marketingmanager bij Alides over een nieuwe en bijzondere woonresidentie die gebouwd wordt vlakbij het Edegemse centrum.
 2. “Mannen, we zijn gejost”: zelfs afwezige beklaagden maken derde reeks zittingen over lockdownfeestjes niet saai
  PREMIUM
  Antwerpen

  “Mannen, we zijn gejost”: zelfs afwezige beklaagden maken derde reeks zittingen over lockdown­feest­jes niet saai

  Na 18 dossiers met niet minder dan 133 beklaagden kwam er woensdag een einde aan een derde reeks zittingen in de politierechtbank met als onderwerp ‘lockdownfeestjes’. Ondanks een algemene sfeer van nederigheid en spijtbetuigingen, moesten sommige beklaagden zich toch verantwoorden voor wat ongepast gedrag tijdens hun verbalisering. “Als jullie me een boete geven, verscheur ik die gewoon. Ik zal de onderzoeksrechter wel even bellen.”
 1. Brugse politie betrapt 14 studenten in vakantiewoning tijdens kerstfeestje: “Als ze niet op één adres wonen, worden ze gedagvaard”
  Brugge

  Brugse politie betrapt 14 studenten in vakantiewo­ning tijdens kerstfeest­je: “Als ze niet op één adres wonen, worden ze gedagvaard”

  De politie van Brugge heeft vrijdagavond een kerstfeest stilgelegd waarbij 14 studenten aanwezig waren. Opvallend: het feestje vond plaats in een vakantiewoning waar sowieso slechts plaats was voor 10 personen. De studenten beweren op eenzelfde adres te wonen, waardoor ze dus tot dezelfde ‘bubbel’ behoren. “Als dat niet klopt, zullen ze gedagvaard worden voor de rechtbank”, zegt procureur Filip Jodts.
 2. Ineens is de mobilhome weer populair: zo financiert u de aankoop ervan
  Sparen

  Ineens is de mobilhome weer populair: zo financiert u de aankoop ervan

  Viroloog Marc Van Ranst prijst de mobilhome aan als het geknipte reisvervoer in coronatijden. Kneuterigheid ten top of juist très cool? De Belg lijkt toch vooral de laatste mening toegedaan. De camper kon de afgelopen jaren al op een groeiende interesse rekenen, maar lijkt vandaag nog populairder dan ooit tevoren. Goedkoop zijn ze dan weer niet, maar gelukkig kan u naar de bank voor een lening. Spaargids.be zocht uit waar u rekening mee moet houden.
 1. Het is dé hype van het moment maar wat doe je eigenlijk op de app Clubhouse? En hoe krijg je toegang?
  Play
  Uitgelegd

  Het is dé hype van het moment maar wat doe je eigenlijk op de app Clubhouse? En hoe krijg je toegang?

 2. Naakte man slaat op de vlucht voor politie
  Play

  Naakte man slaat op de vlucht voor politie