Buurderijen zijn aan een opmars bezig.
Volledig scherm
PREMIUM
Buurderijen zijn aan een opmars bezig. © Boeren & Buren

Bij deze 8 Antwerpse Buurderijen koop je vers van het veld: van Belgische wijn en geitenkaas tot saffraan en chocoladecake

AntwerpenFair, lokaal, korte keten,... Het zijn maar enkele begrippen die tijdens de coronacrisis steeds meer betekenis hebben gekregen. Ook Boeren & Buren merkt de opmars van lokale initiatieven. De Buurderijen, waarbij je rechtstreeks koopt van de boer, zien hun verkopen stijgen als nooit tevoren in deze crisisperiode. Hier vind je een overzicht van de Antwerpse Buurderijen waar je verse, ambachtelijke producten van lokale boeren koopt aan eerlijke prijzen.

 1. Stad Antwerpen maakt tijdelijk terras voor álle horecazaken mogelijk
  Antwerpen

  Stad Antwerpen maakt tijdelijk terras voor álle horecaza­ken mogelijk

  Op 8 mei heropenen (wellicht) de terrassen van de horeca. De stad past daarom de voorwaarden om een buitenterras op te stellen aan, waardoor álle Antwerpse horecazaken een aanvraag kunnen indienen - ook als ze niet over een vast terras met toelating beschikken. Als het aangevraagde terras aan de veiligheidsvoorwaarden voldoet en de openbare ruimte het toelaat, levert de stad een tijdelijke toelating af tot en met 15 oktober 2021.
 1. Indiaas ritueel laat dorpelingen dansen in het vuur
  Play

  Indiaas ritueel laat dorpelin­gen dansen in het vuur

 2. Een Stormtrooper bouwen in LEGO? Lastiger dan je denkt!
  Play
  LEGO Masters

  Een Stormtroo­per bouwen in LEGO? Lastiger dan je denkt!