De artsen die de triageposten bemannen, hebben enkele dagen voordien al alarm geslagen dat het de verkeerde kant uitgaat, maar 't is mooi weer en dus lopen de Antwerpse straten vol.
Volledig scherm
PREMIUM
De artsen die de triageposten bemannen, hebben enkele dagen voordien al alarm geslagen dat het de verkeerde kant uitgaat, maar 't is mooi weer en dus lopen de Antwerpse straten vol. © Gregory Van Gansen / Photo News

Bidden en smeken om cijfers te krijgen? Of lagen ze gevoelig? RECONSTRUCTIE: hoe het zo kon mislopen in Antwerpen

Er ging aan contacttracing gedaan worden. Lokale brandjes zouden snel geblust worden. En er zou chirurgisch ingegrepen worden. Op die manier konden we een tweede golf en nieuwe lockdown vermijden, zo was ons bij het loslaten van de eerste maatregelen verzekerd. Het liep even anders in Antwerpen. Omdat het bidden en smeken was om aan precieze cijfers te geraken? Of omdat ze wat gevoelig lagen? Een reconstructie.

67 reacties

 • André lernout

  1 jaar geleden
  Kijk op de kaart en vergelijk het aantal besmettingen en de aanwezigheid van het aantal clusters van vreemde origine. Dit gaat recht evenredig zijn, gewoon omdat zij niet meedoen aan regeltjes en hun zin doen. Zij zijn ook gewoon om samen te leven, wat op zich héél tof is, behalve in Coronatijden.
 • edwin impens

  1 jaar geleden
  zonder het over schuld van de ene of andere bevolkingsgroep te hebben moet je de dingen durven benoemen. Indien de overheid bewust zaken verzwegen heeft omwille vab politieke correctheid is zij schuldig aan de huidige nieuwe uitbraak van het virus en moet zij aftreden.
 • paul stockmans

  1 jaar geleden
  Inderdaad, de gouverneur en De Wever weten de broeihaarden zitten, maar durven ze gewoon niet afsluiten, dan maar doen of de neus bloedt en heel de provincie in lockdown zetten, dat valt zo niet op en het bespaart rellen. Goe bezig !.
 • Carla Van Geel

  1 jaar geleden
  Politici en 'neergang economie' voorspellers in kranten zorgden ervoor dat er te snel versoepelingen kwamen. Kritieken op virologen en wetenschappers rolden als een sneeuwbal en zelfs complot theorieën als zouden regels dienen om de vrijheid te beknotten ontstonden. Het niet aanvaarden van de realiteit en nonchalance gelijkstellen met vrijheid toont nu het rode resultaat.
 • Wim Declercq

  1 jaar geleden
  De overheid wilt geen lockdown, want dat kost de overheid geld. Door de avondklok blijft alles nog open, maar op hun eigen kosten. De economie moet blijven draaien, maar door de hebzucht en het niet consequent zijn van de overheid, door het opteren op "het gezond verstand van de mens", duwen ze hun verantwoordelijkheid in de doofpot. En wij stonden erbij en keken ernaar!