De bakstenen graansilo A dateert uit 1895.
Volledig scherm
De bakstenen graansilo A dateert uit 1895. © Lantis

Betonnen SAMGA-gebouwen maken plaats voor nieuw stedelijk plein

Lantis, de bouwheer van de Oosterweelverbinding, heeft een aanvraag ingediend voor de sloop van drie gebouwen aan de Oosterweelsteenweg, beter gekend als de SAMGA-gebouwen. Het gaat om de voormalige betonnen graansilo, de lage hangar aan de Boerinnestraat en het naburige kantoorgebouw naast de sporen.

0 reacties

  1. Revalidatiecentrum TRAINM is ‘Centre of Excellence’ van Europa: “TRAINM heeft de nodige kennis en technologieën om er een succes van te maken”
    Antwerpen

    Revalida­tie­cen­trum TRAINM is ‘Centre of Excellence’ van Europa: “TRAINM heeft de nodige kennis en technolo­gieën om er een succes van te maken”

    Twee keer goed nieuws voor TRAINM. Nadat het Antwerpse revalidatiecentrum recent een tweede uitvalsbasis in het Oost-Vlaamse Zottegem opende, kan het vanaf vandaag met het begeerde label van ‘Centre of Exellence’ van Europa pronken. Deze wordt uitgereikt door de marktleider in revalidatierobotica DIH Techology: “Een hele eer, wetende dat DIH Technology robots verkoopt aan meer dan duizend klinieken”, zegt CEO Edward Schiettecatte.