De El Fath-moskee in de Ranststraat in Borgerhout.
Volledig scherm
PREMIUM
De El Fath-moskee in de Ranststraat in Borgerhout. © Street View

Bestuurder moskee riskeert vijf jaar cel voor aanranding van drie meisjes: “Imam kreeg geld in ruil voor stilzwijgen”

AntwerpenGewezen ondervoorzitter Bachir B. van de moskee El Fath uit Borgerhout  wordt beschuldigd van de aanranding van 3 minderjarige meisjes en één minderjarige jongen tijdens de lessen Arabisch in de moskee. De aanklager vorderde vrijdag vijf jaar cel tegen de 65-jarige man. De zaak kwam aan het licht toen de imam van de moskee een gsm-filmpje maakte terwijl Bachir B. een 11-jarig meisje tegen de muur duwde en haar betastte. De imam staat mee terecht omdat hij het meisje niet ter hulp was geschoten.

  1. Na cultuur voert ook sociale sector actie tijdens Antwerpse gemeenteraad: “De crèche mailde om mijn kind zoveel mogelijk thuis te houden”
    ANTWERPEN

    Na cultuur voert ook sociale sector actie tijdens Antwerpse gemeente­raad: “De crèche mailde om mijn kind zoveel mogelijk thuis te houden”

    Net zoals de gemeenteraad van oktober wordt ook die van november voorafgegaan door protesten. De actievoerende cultuurstudenten krijgen deze keer gezelschap van het sociaal middenveld, want ook op het kabinet van onderwijs- en jeugdschepen Jinnih Beels (Vooruit) wordt er bespaard. “Het stadsbestuur is rechtstreeks verantwoordelijk voor meer armoede in eigen stad.”