Joel Hoylaerts/Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Joel Hoylaerts/Photo News

“Besmettingshaard bij Marokkaanse gemeenschap is sociologisch probleem”

Antwerpen zet zich schrap voor rode cijfers. De stad telde vorige week 247 besmettingen, tegenover 152 de week daarvoor. Vooral in de Marokkaanse gemeenschap is wat op til. “Het is een sociologisch probleem.”

141 reacties

 • Jan peeters

  1 jaar geleden
  De Wever is tot mei bezig geweest om Wilmès te boycotten, zijn jullie dat vergeten, de beelden vergeten aan de cremeries? Zowel hij als Francken vonden de maatregelen van Wilmès te drastisch, te vroeg, nu zal hij eens komen kwekken dat hij weer vroeger maatregelen wilt dan donderdag, hij weet heel goed dat het kalf verdronken is in Antwerpen, maar was bang voor zijn fans, net als Jambon, hij was totaal afwezig in deze crisis, alleen geld uitgedeeld.
 • yahya jamal

  1 jaar geleden
  Gemakkelijk praten achter jullie scherm hé
 • Alex Gorris

  1 jaar geleden
  Ja als de tafels al geen meter uit elkaar staan op de turnhoutsebaan dan staan de stoelen zo goed als bij elkaar wordt tijd dat er eens correct wordt opgetreden door de bevoegde instanties en hun kop niet in het zand steken bedankt
 • Verona Holter

  1 jaar geleden
  Vorige week 2 vrouwen aangesproken op de bus, geen van beiden droeg een mondmasker. Ik vroeg hen beleefd waarom ze er geen droegen...Met grijns op het gezicht en in het Duits vertelden ze me dat ze geen Nederlands verstonden. Zegt genoeg, niet?
 • Elle Devee

  1 jaar geleden
  Volgens mij heeft dat niks te meen met de kennis van de taal. Zelfs die oudere Marokkanen die de taal niet of onvoldoende machtig zijn hebben genoeg familieleden die het hun kunnen uitleggen. Dit is eerder een cultureel probleem. Marokkanen komen constant bij elkaar over de vloer waarbij de intieme bubbel niet altijd gerespecteerd wordt.
 1. Besmettingen nemen sterk toe in Antwerpen (vooral Deurne en Borgerhout): “Snel zéér gedetailleerde cijfers nodig, en nog liever gisteren dan vandaag”
  PREMIUM

  Besmettin­gen nemen sterk toe in Antwerpen (vooral Deurne en Borgerhout): “Snel zéér gedetail­leer­de cijfers nodig, en nog liever gisteren dan vandaag”

  Het aantal besmettingen loopt in de stad Antwerpen snel op. Het weekgemiddelde staat al op 111. Woensdag was dat nog ‘maar’ 95. “We hebben nu snel zéér gedetailleerde cijfers nodig, zodat we weten wáár in de stad de grootste problemen zich precies situeren”, zegt Bart De Wever (N-VA). Volgens gouverneur Cathy Berx is er onder meer in Borgerhout en Deurne een uitbraak.
 1. Dirk Lauwers over politie-advies Turnhoutsebaan: “Als je zelfs voor verkeersveiligheid niet meer op de politie kan rekenen?”
  BORGERHOUT

  Dirk Lauwers over politie-ad­vies Turnhoutse­baan: “Als je zelfs voor verkeers­vei­lig­heid niet meer op de politie kan rekenen?”

  Professor en mobiliteitsexpert Dirk Lauwers is erg kritisch over het negatieve advies dat de lokale politiezone Antwerpen gaf om van de Turnhoutsebaan in Borgerhout mogelijk een fietsstraat te maken, zoals Vlaams mobiliteitsminister Lydia Peeters (Open Vld) dat graag zou zien. “Het negatieve advies van de politie is duidelijk politiek geladen.”
 2. “Op het moment van de seks was er toestemming. Mag je die dan weer intrekken?” Man riskeert 2 jaar cel voor verkrachting sekswerkers nadat hij niet wilde betalen
  PREMIUM
  Antwerpen

  “Op het moment van de seks was er toestem­ming. Mag je die dan weer intrekken?” Man riskeert 2 jaar cel voor verkrach­ting sekswer­kers nadat hij niet wilde betalen

  Als je seks hebt met een sekswerker en die achteraf niet betaalt, heb je die persoon dan verkracht? Johannes v.E. (60) riskeert in ieder geval 2 jaar cel vanwege dit vraagstuk. Eind vorig jaar nodigde de Nederlander twee vrouwen uit voor een zwoele nacht, maar hij bleek achteraf geen geld te hebben. En er zijn antecedenten. Eind juli kreeg de 39-jarige Laurent V.N. 5 jaar cel voor gelijkaardige feiten. “Mijn cliënt is vooral eenzaam en zoekt troost in de armen van escortedames.”