Peter Bernaerts geeft de uitleg, Mon Bernaerts kijkt ernaar en ziet dat het goed is.
Volledig scherm
Peter Bernaerts geeft de uitleg, Mon Bernaerts kijkt ernaar en ziet dat het goed is. © Klaas De Scheirder

Bernaerts opent twee nieuwe zalen

ANTWERPENOp 15 maart opent veilinghuis Bernaerts in de Verlatstraat twee nieuwe zalen: 'Box' en 'Parcours'. Met de verbouwing wil Bernaerts topstukken al weken voor de veiling tentoonstellen en zo nog meer internationale kunstkopers naar Antwerpen lokken. Een nog ongekend schilderij van de conceptuele kunstenaar Piero Manzoni, geschatte verkoopwaarde 350.000 tot 400.000 euro, belooft een prima eerste lokvogel te worden voor de lenteveiling.

 1. Wonen in een parkresidentie: groene oase vlakbij de stad
  Aangeboden door Alides

  Wonen in een parkresi­den­tie: groene oase vlakbij de stad

  Groen, rust en kalmte worden meestal niet geassocieerd met levendige woonomgevingen. Toch voelen veel mensen de behoefte om deel uit te maken van een community en willen ze tegelijkertijd wonen in een groene en rustige omgeving. Op die vraag speelt ‘de parkresidentie’ in: residentiële woonblokken die gebouwd worden temidden van een park in of aan de rand van urbane en peri-urbane centra. Wij spraken met Wouter Dekemel, sales & marketingmanager bij Alides over een nieuwe en bijzondere woonresidentie die gebouwd wordt vlakbij het Edegemse centrum.
 2. Meer files in Gent door Oosterweel? Na Groen vraagt nu ook CD&V gedetailleerd onderzoek
  PREMIUM
  Gent

  Meer files in Gent door Oosterweel? Na Groen vraagt nu ook CD&V gedetail­leerd onderzoek

  Eens de Oosterweelverbinding in Antwerpen is afgerond, zal het zuiden van Gent herschapen worden tot een “echt filegebied”. Gents mobiliteitsschepen Filip Watteeuw (Groen) vreest het al jaren, maar nu roept ook CD&V op tot actie. De partij stelt zich ernstige vragen bij de bestaande studies. “Dat er geen aanzuigeffect zal zijn, kan ik mij eigenlijk niet voorstellen”, zegt volksvertegenwoordiger Stijn De Roo.