De bendeleider Davit Berisa hield van reizen.
Volledig scherm
PREMIUM
De bendeleider Davit Berisa hield van reizen. © rv

Bendeleider verdient 65.000 euro per week maar krijgt toch OCMW-uitkering

Een 45-jarige Kroatische bendeleider krijgt 10 jaar cel voor drugs- en wapenhandel, invoer van vals geld, sigarettensmokkel, mensenhandel en de organisatie van een liquidatie. Alsof dat nog niet genoeg opbracht, kreeg de man maandenlang een leefloon van het OCMW en gedurende twee jaar een invaliditeitsuitkering van 1.500 euro per maand.   Hoe kon hij anders zijn reisjes naar Dubai, Italië en Monaco betalen? 

  1. Luc Van der Kelen ziet hoe alles terugkomt, ook pleintjesbasket: “Spectaculair-spannend, zo’n winnende korf in de ultieme seconde”
    Column

    Luc Van der Kelen ziet hoe alles terugkomt, ook pleintjes­bas­ket: “Spectacu­lair-span­nend, zo’n winnende korf in de ultieme seconde”

    Pleintjesbasketbal. Bleef u er ook zo bijhangen in die eerste week van de Spelen in Tokio? Turnsters en basketballers stalen de show. Maar helaas was er op het einde net geen medaille voor de jonge Antwerpse ploeg van Thibault Vervoort, notaris Nick Celis en co., ook al bleef het geweldig om naar te kijken. Spectaculair-spannend, zo’n winnende korf in de ultieme seconde, de bal die over het hele veld vloog, door de lucht kliefde, en ja hoor, daar gingen de Polen. Jammer dat het geen vervolg kreeg.