Sinds zondag ligt de bazin van café Den Engel op de Antwerpse Grote Markt aan de beademing in het ziekenhuis.
Volledig scherm
PREMIUM
Sinds zondag ligt de bazin van café Den Engel op de Antwerpse Grote Markt aan de beademing in het ziekenhuis. © RV/Bart Leye

Bekendste cafébazin van Antwerpen ligt in ziekenhuis met corona: “Heb mijn kleinkinderen moeten beloven dat ik erdoor zou komen”

AntwerpenZe dacht het coronavirus wel eventjes thuis uit te zweten. Maar toen kreeg Linda Van Heymbeeck (67) 40 graden koorts en raakte ze in ademnood. Sinds zondag ligt de bazin van café Den Engel — de bekendste kroeg van Antwerpen — aan de beademing in het ziekenhuis. “Echt waar, ik ben nog nooit zó ziek geweest.”

  1. RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursector de mensheid. En nee, het werd niet geregisseerd door Stany Crets”
    TV

    RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursec­tor de mensheid. En nee, het werd niet geregis­seerd door Stany Crets”

    Een gemuteerde griep die 99% van de bevolking uitroeit. We gokken dat u nog liever uw gebruikt mondmasker opeet, dan dat u zo een reeks moet uitzitten. Toch is ‘Station Eleven’ geen doorsnee apocalyptische nachtmerrie, waar budget noch doembeelden worden gespaard om u van uw laatste restje hoop te stropen. Of dat ook genoeg is om uw negatieve ervaringen aan de kant te schuiven en u aan deze HBO Max-reeks op Streamz over te geven? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.