Sinds zondag ligt de bazin van café Den Engel op de Antwerpse Grote Markt aan de beademing in het ziekenhuis.
Volledig scherm
PREMIUM
Sinds zondag ligt de bazin van café Den Engel op de Antwerpse Grote Markt aan de beademing in het ziekenhuis. © RV/Bart Leye

Bekendste cafébazin van Antwerpen ligt in ziekenhuis met corona: “Heb mijn kleinkinderen moeten beloven dat ik erdoor zou komen”

AntwerpenZe dacht het coronavirus wel eventjes thuis uit te zweten. Maar toen kreeg Linda Van Heymbeeck (67) 40 graden koorts en raakte ze in ademnood. Sinds zondag ligt de bazin van café Den Engel — de bekendste kroeg van Antwerpen — aan de beademing in het ziekenhuis. “Echt waar, ik ben nog nooit zó ziek geweest.”

 1. Nergens verlaten zoveel jongeren de schoolbanken zonder diploma als in Antwerpen: “Het is vijf na twaalf”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Nergens verlaten zoveel jongeren de schoolban­ken zonder diploma als in Antwerpen: “Het is vijf na twaalf”

  Met een jaarlijks gemiddelde van 1.200 leerlingen is de ongekwalificeerde uitstroom van achttienjarigen in Vlaanderen nergens zo hoog als in Antwerpen. Een infobeurs van het A’REA UP plan - onder de vleugels van schepen voor Onderwijs Jinnih Beels (Vooruit) - moet leerlingen daarom bewuster naar de juiste studiekeuze duwen. Dweilen met de kraan open? “Vlaanderen moet over de partijpolitiek durven kijken en beseffen dat we hier in Antwerpen aan het verzuipen zijn.”
 2. Slaap je beter met een verzwarend deken? Kinesist geeft advies: “Het werkt als een knuffel voor een pasgeborene”
  HLN Shop

  Slaap je beter met een verzwarend deken? Kinesist geeft advies: “Het werkt als een knuffel voor een pasgebore­ne”

  Slaap je slecht door stress, angstgevoelens of andere medische klachten? Dan biedt een verzwarend deken misschien wel verlichting. Dit bijzondere item claimt je een betere nachtrust te bezorgen én je gezondheid een boost te geven. Maar kan een ander deken jouw welzijn écht bevorderen? Hoe gaat dat in zijn werk? En heeft iedereen er baat bij? HLN Shop vroeg raad aan Laurens Habers, sportkinesist en medevennoot van Praktijk Corpus in Antwerpen.