Advocaat Pol Vandemeulebroucke
Volledig scherm
Advocaat Pol Vandemeulebroucke © Klaas De Scheirder

Bekende strafpleiter Pol Vandemeulebroucke ook in beroep veroordeeld: één jaar celstraf voor lidmaatschap van criminele organisatie

AntwerpenDe Antwerpse strafpleiter Pol Vandemeulebroucke is ook door het hof van beroep schuldig bevonden aan lidmaatschap van een criminele organisatie. Hij was als advocaat tussenbeide gekomen in een geschil tussen twee drugsbendes. Met die inmenging ging hij zijn boekje als advocaat te buiten, vindt het hof van beroep. Hij krijgt één jaar celstraf en een boete van 12.000 euro. 

 1. 300 handtekeningen voor petitie ‘doortrekken tram 9' in Deurne: “Openbaar vervoer zou prioriteit moeten krijgen”
  Deurne

  300 handteke­nin­gen voor petitie ‘doortrek­ken tram 9' in Deurne: “Openbaar vervoer zou prioriteit moeten krijgen”

  Op zondag 17 oktober stapten een vijftigtal actievoerders samen met de PVDA op in een mars voor beter openbaar vervoer in Deurne. Ze eisen het doortrekken van tram 9 om zo de beide kanten van Deurne te verbinden. “Het is een win-win situatie, Deurne krijgt zo haar welverdiende tramverbinding en de keerlussen in Deurne-Zuid worden hierdoor overbodig.” zegt Manal Toumi, districtsraadslid in Deurne.
 2. PORTRET. Advocaat Pol Vandemeulebroucke: snelheidsduivel, kickbokser, ex-minnaar van moordenares en nu ook veroordeeld lid van drugsbende
  PREMIUM

  PORTRET. Advocaat Pol Vandemeule­brou­c­ke: snelheids­dui­vel, kickbokser, ex-min­naar van moordena­res en nu ook veroor­deeld lid van drugsbende

  Advocaat Pol Vandemeulebroucke (56) is veroordeeld tot 18 maanden cel, omdat hij volgens de rechtbank lid is van een drugsbende. Vandemeulebroucke is geen kleintje: hij verdedigde Hans Van Themsche en Danny Vanhamel en trad op in de zaak van de Aquino's. Hij is de favoriete pleiter van drugsbaronnen en motorbendes, maar ook een luide macho, snelheidsduivel, ex-gevangene en ex-minnaar van een vrouw die voor een moordzaak werd veroordeeld. In Amerika zouden ze een tv-reeks over hem durven te maken.
 1. Wonen in een parkresidentie: groene oase vlakbij de stad
  Aangeboden door Alides

  Wonen in een parkresi­den­tie: groene oase vlakbij de stad

  Groen, rust en kalmte worden meestal niet geassocieerd met levendige woonomgevingen. Toch voelen veel mensen de behoefte om deel uit te maken van een community en willen ze tegelijkertijd wonen in een groene en rustige omgeving. Op die vraag speelt ‘de parkresidentie’ in: residentiële woonblokken die gebouwd worden temidden van een park in of aan de rand van urbane en peri-urbane centra. Wij spraken met Wouter Dekemel, sales & marketingmanager bij Alides over een nieuwe en bijzondere woonresidentie die gebouwd wordt vlakbij het Edegemse centrum.
 2. Antwerpse zangeres Miss Angel (24) kijkt uit over Times Square: “Ik dacht aan een poster op de Meir, het is een gigantische led-wall in New York geworden”
  PREMIUM
  ANTWERPEN

  Antwerpse zangeres Miss Angel (24) kijkt uit over Times Square: “Ik dacht aan een poster op de Meir, het is een giganti­sche led-wall in New York geworden”

  Amper 24 jaar oud is ze, maar ze pronkt wel al met haar foto op het billboard van het iconische Times Square in New York. Miss Angel was de hele maand lang Equal Artist en Cover Girl voor streamingdienst Spotify, niet enkel in ons land maar ook wereldwijd. “Ik ben opgegroeid tussen een heleboel zussen, het voelt dus heel natuurlijk om me te blijven omringen door vrouwen.”