Archief: Jozef Verswijver werd 5 jaar geleden per abuis gecremeerd, terwijl hij juist een klassieke plechtigheid en begrafenis wilde.
Volledig scherm
PREMIUM
Archief: Jozef Verswijver werd 5 jaar geleden per abuis gecremeerd, terwijl hij juist een klassieke plechtigheid en begrafenis wilde. © Hollandse Hoogte / Richard Brocken

Begrafenisondernemer cremeert per ongeluk verkeerde lichaam: “Probeerde sporen te wissen en vervalste documenten”

AntwerpenJozef Verswijver (85) wordt op 3 juni 2015, twee dagen na zijn overlijden, per ongeluk gecremeerd. En dat terwijl zijn familie uitdrukkelijk aan het uitvaartcentrum heeft laten weten dat hun vader en echtgenoot een klassieke plechtigheid en begrafenis wenste. Bovendien heeft de begrafenisondernemer, volgens de advocaten van de burgerlijke partij, nadien geprobeerd zijn sporen te wissen en valse documenten opgesteld om te laten uitschijnen dat de crematie legitiem was. 

 1. Plannen voor Maritieme Campus liggen onder vuur, Natuurpunt stuurt open brief: “Maak project dat beter aansluit op Hobokense Polder”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Plannen voor Maritieme Campus liggen onder vuur, Natuurpunt stuurt open brief: “Maak project dat beter aansluit op Hobokense Polder”

  Natuurpunt roept in een open brief het Antwerps stadsbestuur en Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) op om geen vergunning toe te kennen aan de Maritieme Campus Antwerpen (MCA). De natuurvereniging staat wel open voor een project dat beter aansluit bij de ecologische waarde van de Hobokense Polder. Groen en PVDA trokken maandag op de Antwerpse gemeenteraad hard van leer tegen de plannen. Een PVDA-motie werd verworpen.
 2. Bestuurder die mama van twee uitschold voor ‘kuthoer’ krijgt doodsbedreigingen: “Ze wenste mijn familie dood aan corona”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Bestuurder die mama van twee uitschold voor ‘kuthoer’ krijgt doodsbe­drei­gin­gen: “Ze wenste mijn familie dood aan corona”

  De hoofdrolspeler van een racistisch incident aan het Nachtegalenpark vorige week stuurde vandaag een bericht de wereld in waarin hij zijn versie van de feiten uit de doeken doet. Begin deze week ging een filmpje van hem de ronde waarop hij een moeder van twee kinderen te lijf ging en onder meer uitschold voor ‘Marokkaanse kuthoer’. Hij stuurde het bericht via een tijdelijk Instagram-account, omdat hij naar eigen zeggen al vele doodsbedreigingen heeft ontvangen en zijn social media minstens tijdelijk heeft moeten blokkeren.
 1. Nomi gaat uit de kleren tegen seksueel grensoverschrijdend gedrag
  Play

  Nomi gaat uit de kleren tegen seksueel grensover­schrij­dend gedrag

 2. Vrouw wil geen masker dragen en trekt haar string over gezicht
  Play
  bizar

  Vrouw wil geen masker dragen en trekt haar string over gezicht