Basisschool K'do in de Schilderstraat in het Antwerpse Zuid.
Volledig scherm
Basisschool K'do in de Schilderstraat in het Antwerpse Zuid. © GV

Basisschool K’do na maanden nog steeds op zoek naar deftige speelplaats voor 240 kinderen: “Een stukje straat is echt geen oplossing”

AntwerpenNegen maanden na de ineenstorting van het schoolgebouw Kuub op het Nieuw Zuid zit basisschool K’do nog steeds in zak en as. Behalve een nieuw schoolgebouw zoekt ze nu ook een nieuwe speelplaats. De school in de Schilderstraat doet hiervoor beroep op het grasperkje achter het KMSKA, maar die samenwerking blijkt voor wrijvingen te zorgen: “Speeltijd bestaat momenteel uit het sensibiliseren van de weggebruikers en de blauwe lijn bellen voor foutparkeerders voordat leerlingen kunnen spelen op een betonnen en afgesloten stukje straat.”

 1. “Homo en moslim kunnen wél hand in hand gaan”: Queer Iftar door de ogen van Abdel (29), YouTuber over LGBTQ+ en religie
  PREMIUM

  “Homo en moslim kunnen wél hand in hand gaan”: Queer Iftar door de ogen van Abdel (29), YouTuber over LGBTQ+ en religie

  Reacties te over op de afgelasting van Queer Iftar in Borgerhout. Maar wat vinden moslims uit de LGBTQ+-gemeenschap nu zelf van de beslissing? Abdellah Bijat (29) uit Antwerpen zou naar Queer Iftar gegaan zijn. Hij spreekt zich uit over de zaak, over hoe religie en LGBTQ+ verzoend kan worden en hoe hij verstoten werd door zijn eigen familie. “Of er nog hoop is om het contact met hen te herstellen? Alsmaar minder en minder. Maar mijn deur blijft op een kier staan.”
  Borgerhout
 1. Na Huis Sofia nu ook Huis Archimedes, het equivalent voor kwetsbare mannen: “We merken dat meer jongeren onder de 25 jaar hulp en financiële steun vragen”

  Na Huis Sofia nu ook Huis Archimedes, het equivalent voor kwetsbare mannen: “We merken dat meer jongeren onder de 25 jaar hulp en financiële steun vragen”

  Na Huis Sofia opent bijna twintig jaar later nu ook Huis Archimedes, het equivalent voor mannen. Kwetsbare jonge mannen tussen 18 en 25 jaar zullen in studio’s in de Lange Batterijstraat wonen terwijl ze worden begeleid naar meer zelfredzaamheid en zelfstandigheid. De Vlaamse overheid investeert 725.000 euro in het studentenhuis.
  Antwerpen
 2. “Het is belangrijk om een lichte helling te voorzien voor de afwatering": alles wat je moet weten over de plaatsing van een terras
  Livios

  “Het is belangrijk om een lichte helling te voorzien voor de afwatering": alles wat je moet weten over de plaatsing van een terras

  Een terras plaatsen doe je beter niet in de winter. Negatieve temperaturen kunnen dan immers roet in het eten gooien. De lente ligt gelukkig om de hoek: hét moment dus om na te denken over deze verbinding tussen je woning en je tuin. Maar waar moet je zoal rekening mee houden bij het aanleggen van een terras? Bouwsite Livios vroeg het aan Denis Squedin van Tegels Depaepe uit Wevelgem.