BASF Antwerpen
Volledig scherm
BASF Antwerpen © Klaas De Scheirder

BASF wil “zo dicht mogelijk tegen 2030” van Antwerpen eerste klimaatneutrale site maken

AntwerpenDe Duitse chemiegigant BASF wil van zijn Antwerpse productiesite, de tweede grootste in de wereld, de eerste klimaatneutrale site binnen de groep maken. Momenteel is de site in Antwerpen goed is voor ongeveer 3 procent (!) van het totale elektriciteitsverbruik in België. De plannen werden woensdag nog eens in de verf gezet tijdens het bezoek van koning Filip en koningin Mathilde aan de hoofdzetel van BASF in het Duitse Ludwigshafen.

 1. REPORTAGE. Bewoners Van de Wervestraat zijn ‘bus-o-strade’ voor hun deur beu: “1.600 bussen per dag, dat is onhoudbaar”
  PREMIUM
  Antwerpen

  REPORTAGE. Bewoners Van de Wer­vestraat zijn ‘bus-o-stra­de’ voor hun deur beu: “1.600 bussen per dag, dat is onhoudbaar”

  Het district Antwerpen gaat in 2024 en 2025 de drukke as tussen de Van de Wervestraat en de Osystraat heraanleggen. Dat moet zorgen voor veiliger (fiets)verkeer én meer groen. De bewoners van de Van de Wervestraat hebben het gehad met wat ze een ‘bus-o-strade’ noemen. “De overlast van 1.600 bussen per dag is onhoudbaar. We willen een gesprek met De Lijn.” Begrijpelijk, als je onderstaande video bekijkt.
 2. Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfondsen terug?
  Spaargids.be

  Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfond­sen terug?

  Het aantal personen met een burn-out of depressie stijgt fors. In zijn recentste cijfers noteerde het Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering (RIZIV) een toename met meer dan 39 procent. De mutualiteiten schenken via hun aanvullende verzekering aandacht aan de geestelijke gezondheid van hun leden. Maar in welke mate verschillen hun terugbetalingen? Spaargids.be zocht het uit.
 1. Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmakende ‘FIRE’
  Play
  TV

  Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmaken­de ‘FIRE’

  Streamz lost de trailer van de vierdelige documentairereeks ‘Is crypto het nieuwe goud?’ De reeks volgt negen Vlamingen en vier experten in de mysterieuze wereld van cryptovaluta en NFT’s. Ze geven elk een kritische blik op de unieke en bijzondere digitale munt. Maak kennis met de crypto-aanhangers die hun succes en tegenslagen delen. “In 2017 hebben we al onze bezittingen verkocht en dan zijn we voor bitcoin gegaan", klinkt het bij Didi Taihuttu.