BASF Antwerpen
Volledig scherm
BASF Antwerpen © © Clément Philippe

BASF verlaagt ammoniakproductie in Antwerpen door hoge gasprijs

AntwerpenHet Duitse chemieconcern BASF heeft de productie van ammoniak in zijn vestiging in de Antwerpse haven teruggeschroefd wegens de hoge prijzen voor aardgas in Europa. Dat heeft BASF maandag aangekondigd. Behalve in Antwerpen, werd ook in het Duitse Ludwigshafen de ammoniakproductie verlaagd.

  1. “Een appel is in straattaal een granaat... Die bedreiging was de druppel”: TikTokker Ramzan (22) praat voor het eerst over aanval op rapper Para Turk (27)
    PREMIUM
    Antwerpen

    “Een appel is in straattaal een granaat... Die bedreiging was de druppel”: TikTokker Ramzan (22) praat voor het eerst over aanval op rapper Para Turk (27)

    “Ja, ik bood voor een vechtpartij met Para Turk. Maar ik bedoelde een legaal kickboksgevecht in een ring, geen straatgevecht met blote handen.” Ramzan (22) reageert voor het eerst op de feiten van dinsdagavond aan het Stuivenbergplein in Antwerpen, waarbij meerdere mannen de woning van rapper Para Turk (27) binnenvielen. Dat gebeurde na een uit de hand gelopen TikTok-ruzie. “Plots stak hij me met een scheermes in mijn gezicht”, zegt Ramzan. Para Turk reageert intussen op zijn beurt strijdvaardig in een nieuwe video.