Bart De Wever: burgemeester van een stad die veel te leeg is. “Als een feestzaal die mooi is uitgedost, met DJ. Maar er komt niemand.”
Volledig scherm
PREMIUM
Bart De Wever: burgemeester van een stad die veel te leeg is. “Als een feestzaal die mooi is uitgedost, met DJ. Maar er komt niemand.” © Klaas De Scheirder

Bart De Wever wordt 50: “Ik wilde mijn verjaardag vieren met iedereen die in mijn leven iets heeft betekend, maar het zal in stilte passeren”

AntwerpenBart De Wever was dit jaar de burgemeester van een stad die driemaal leegliep. Met voor het eerst sinds de oorlog een avondklok, een wegkwijnende horeca en lockdownfeestjes. Net voor zijn 50ste verjaardag praat De Wever onversneden over het Antwerpse en Belgische annus horribilis. “Een avondklok is voor de politie reuzegemakkelijk. Tegelijkertijd betekent het huisarrest. Dat is niet min.” Een aflevering van onze Antwerpse 20 van 2020 gemist? Lees ze hier.

 1. “Huilen rond een graf? Doe maar liever groot feest”: koppel dat met auto in water belandde krijgt afscheid met fanfare, gedans en paardenkoets
  PREMIUM
  Antwerpen/Deurne

  “Huilen rond een graf? Doe maar liever groot feest”: koppel dat met auto in water belandde krijgt afscheid met fanfare, gedans en paarden­koets

  “Jullie moeten niet rouwen om ons.” Dat zijn de woorden die de Curaçaose Cleefio en Eldrid blijkbaar ooit tegen hun kinderen hebben gesproken. Nadat het koppel dood werd teruggevonden in hun auto die twee weken geleden uit het Lobroekdok werd getakeld, besloot hun kroost om die woorden ter harte te nemen. Op begraafplaats Ruggeveld in Deurne organiseerden ze een Antilliaanse begrafenis vol zang, dans, muziek en vrolijkheid zoals je die hier niet vaak ziet. “We hebben hun laatste wens echt doen uitkomen.”
 1. Maandsparen: rente en getrouwheidspremie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarrekening
  Sparen

  Maandspa­ren: rente en getrouw­heids­pre­mie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarreke­ning

  Maandsparen is een specifieke soort spaarrekening, met specifieke regels. Spaarders kunnen vaak maar een beperkt bedrag per maand storten, maar daar staat tegenover dat dit soort rekeningen een hoger rendement biedt dan de klassieke spaarboekjes. Is het dan voordelig om zo’n spaarrekening aan te maken? En bij welke bank kan je dan het best aan maandsparen doen? Spaargids.be dook in de cijfers.