Burgemeester Bart De Wever stelde gisteren in het Crowne Plazahotel op het Antwerpse Kiel een tienpuntenplan voor om de drugscriminaliteit aan te pakken. “Wat in Nederland vandaag gebeurt, zal morgen hier gebeuren.”
Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeester Bart De Wever stelde gisteren in het Crowne Plazahotel op het Antwerpse Kiel een tienpuntenplan voor om de drugscriminaliteit aan te pakken. “Wat in Nederland vandaag gebeurt, zal morgen hier gebeuren.” © Klaas De Scheirder

Bart De Wever vreest Amsterdamse toestanden in Antwerpen: “De bedreigingen zijn er al”

“Wanneer gaan we de strijd tegen de drugsmaffia écht serieus nemen?” Antwerps burgemeester en N-VA-voorzitter Bart De Wever was er woensdag snel bij om te reageren op de aanslag op de Nederlandse misdaadjournalist Peter R. de Vries. Enkele uren later legde hij op een persconferentie een tienpuntenplan voor om de drugscriminaliteit aan te pakken. “Wat in Nederland vandaag gebeurt, zal morgen hier gebeuren.”

49 reacties

 • Freddy Valcke

  2 maanden geleden
  Vivaldi investeert liever in trajectcontrole en andere zaken die gemakkelijke inkomsten genereren op de kap van de brave burger dan te investeren in het bestrijden van de echte misdaad.
 • Aad Palinck

  3 maanden geleden
  Ga na uitgaven de inkomsten eens controleren. Wie kan een AMG , M3 of een RS bekostigen? Welke sukkelaar gaat met een Rolex rondlopen? Hoe komt iemand aan een speedboot van een ton? Ga geen mensen met 3 gram wiet op hun kap zitten.
 • Carla Van Geel

  3 maanden geleden
  BDW moest nooit weten van samenwerking, integendeel niemand mocht zich moeien met zijn beleid. NVA kon alles alleen, apart. Nu het probleem uit de voegen barst begint hij toe te geven dat hij hulp nodig heeft. Of... zoekt hij mede verantwoordelijken zoals alles in zijn strategie. Hij kan als burgemeester niet alleen opdraaien voor zaken waar hij alleen het voor het zeggen heeft.
 • Gaston Miar

  3 maanden geleden
  Wanneer gaat hij zijn vele beloften waar maken?
 • Anoniem

  3 maanden geleden
  Mr Bauwens, toch iemand die realistisch is in zijn reactie, zonder het principe van persoonlijke aanvallen. Om dit fenomeen te stoppen is er samenwerking nodig op alle niveau's. Maar, gezien de voordurende politieke spelletjes is dit in België ondenkbaar.