De plaats van het ongeval (links) / Burgemeester Bart De Wever (rechts).
Volledig scherm
De plaats van het ongeval (links) / Burgemeester Bart De Wever (rechts). © PhotoNews

Bart De Wever reageert na week radiostilte op dodelijk ongeval in zijn stad: “Dit drama duwt ons met de neus op probleem van verkeersveiligheid in Lange Leemstraat”

ANTWERPENBurgemeester Bart De Wever (N-VA) heeft voor het eerst publiekelijk gereageerd op het dodelijk ongeval in de Lange Leemstraat van vorige week. Hij heeft gewacht tot na de zevendaagse traditionele rouwperiode van het getroffen gezin. De Wever uit zijn medeleven en wijst op het probleem van de verkeersveiligheid in de straat waar het ongeval zich voordeed: “Het moge duidelijk zijn dat geen enkele betrokken beleidsmaker of ambtenaar ooit gemeend of gewenst heeft het verkeer onveilig te organiseren.”

  1. Dokwerkster Fatima (34) maakte ook voor programma ‘De Sterkste Handen’ haar handen al vuil: “Zet me alsjeblieft nooit achter een bureau”
    Antwerpen

    Dokwerk­ster Fatima (34) maakte ook voor programma ‘De Sterkste Handen’ haar handen al vuil: “Zet me alsje­blieft nooit achter een bureau”

    Vanavond is ze als één van de vier vrouwelijke kandidaten in ‘De Sterkste Handen’ te zien op VTM, maar Fatima Ellouzati (34) verdiende eerder al haar strepen als vrouw in een mannenbastion. Als dokwerkster staat ze ‘s nachts aan een haventerminal waar ze één van de weinige vrouwelijke werkneemsters is: “Mijn vriendinnen verklaarden me gek: ‘Zou je dat wel doen?”