Lachaert en De Wever
Volledig scherm
Lachaert en De Wever © Photo News

Bart De Wever niet onder de indruk van ultimatum Egbert Lachaert: “Als u stil bent, hoort u mijn knieën knikken van de schrik”

Antwerpen“Als u stil bent, hoort u mijn knieën knikken van de schrik”: burgemeester Bart De Wever (N-VA) is allerminst onder de indruk van het ultimatum dat Egbert Lachaert hem stelde. “Wat hij vraagt, is nonsens”, zei hij in Wakker op Zondag (ATV) over de heisa rond de schepenwissels in Antwerpen. In De Zevende Dag’ (VRT) gaf De Wever aan dat het hem elke dag ietsje minder kan schelen als Open Vld uit de coalitie zou stappen.

 1. Dirk Lauwers over politie-advies Turnhoutsebaan: “Als je zelfs voor verkeersveiligheid niet meer op de politie kan rekenen?”
  BORGERHOUT

  Dirk Lauwers over politie-ad­vies Turnhoutse­baan: “Als je zelfs voor verkeers­vei­lig­heid niet meer op de politie kan rekenen?”

  Professor en mobiliteitsexpert Dirk Lauwers is erg kritisch over het negatieve advies dat de lokale politiezone Antwerpen gaf om van de Turnhoutsebaan in Borgerhout mogelijk een fietsstraat te maken, zoals Vlaams mobiliteitsminister Lydia Peeters (Open Vld) dat graag zou zien. “Het negatieve advies van de politie is duidelijk politiek geladen.”
 2. MAS opent nieuwe permanente expo ‘Vracht’
  Antwerpen

  MAS opent nieuwe permanente expo ‘Vracht’

  Op zaterdag 11 december opent het MAS een nieuwe permanente expo op de zesde verdieping: ‘Vracht. Over de haven, mensen en goederen.’ De expo neemt de bezoeker mee in de kleurrijke geschiedenis van de zeevaart en de wereldhandel. Naast de vele waardevolle scheepsmodellen, zijn er ook tal van gebruiks- en kunstobjecten uit de collectie te zien die tonen hoe er eeuwenlang goederen, kennis en contacten via de haven Antwerpen in- en uitstroomden.