Bart De Wever neemt in zijn stad nog geen bijkomende maatregelen tegen de vierde golf. Van een uitbreiding van het Covid Safe Ticket wordt volgens hem te veel verwacht.
Volledig scherm
Bart De Wever neemt in zijn stad nog geen bijkomende maatregelen tegen de vierde golf. Van een uitbreiding van het Covid Safe Ticket wordt volgens hem te veel verwacht. © Photo News

Bart De Wever koele minnaar van uitgebreider Covid Safe Ticket: “Geeft vals gevoel van veiligheid”

AntwerpenAntwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) neemt in zijn stad nog geen bijkomende maatregelen nu de vierde coronagolf is begonnen. Hij wacht op het federale en Vlaamse niveau. “Die golf was voorspeld. Het is vooral een stresstest voor de vaccinaties en die blijken te werken”, zegt hij aan VRT. De Wever is een koele minnaar van het Covid Safe Ticket. “Dat geeft een vals gevoel van veiligheid.”

 1. Proefproject in Begijnenstraat voor gevangenissen in provincie Antwerpen: “Eén interview en je mag beginnen als cipier”
  Antwerpen

  Proefpro­ject in Begijnen­straat voor gevangenis­sen in provincie Antwerpen: “Eén interview en je mag beginnen als cipier”

  Eén interview en je kan beginnen als penitentiair beambte in de gevangenissen van de provincie Antwerpen. De verplichte computertesten bij het selectiebureau Selor worden afgeschaft. Met dat proefproject pakt minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD) het personeelstekort aan in de gevangenissen van Antwerpen, Beveren en de Kempen. De nieuwe cipiers krijgen een tijdelijk contract.
 1. Minister van Gelijke Kansen Somers bezoekt hoogtechnologisch revalidatiecentrum TrainM: “Belangrijke stappen voor mensen met een beperking”
  Antwerpen

  Minister van Gelijke Kansen Somers bezoekt hoogtechno­lo­gisch revalida­tie­cen­trum TrainM: “Belangrij­ke stappen voor mensen met een beperking”

  Het state of the art revalidatiecentrum TrainM in Antwerpen kreeg op de vooravond van internationale dag van personen met een handicap bezoek van Bart Somers, Vlaams minister Voor Gelijke Kansen. De hoogtechnologische robots waarmee patiënten, waaronder baby Pia, opnieuw leerden wandelen wekten belangstelling op: “Dankzij hun geloof in technologische vooruitgang worden hier elke dag stappen vooruit gezet voor mensen met een beperking.”