Bart De Wever (N-VA) vindt dat de federale overheid best een sprint trekt tegen de drugstrafiek via de haven van Antwerpen om te beletten dat nog meer problemen vanuit Nederland onze kant uitkomen.
Volledig scherm
PREMIUM
Bart De Wever (N-VA) vindt dat de federale overheid best een sprint trekt tegen de drugstrafiek via de haven van Antwerpen om te beletten dat nog meer problemen vanuit Nederland onze kant uitkomen. © Photo News

Bart De Wever kijkt met strakke blik naar het noorden: “Nederland rijdt een sprint tegen de drugsmaffia. Als we nu niet hoger schakelen, verschuiven alle problemen naar ons”

De Antwerpse gemeenteraad debatteert maandag over het drugsgeweld in de stad. Ondertussen lijkt het door de veelbesproken Operatie Nachtwacht met BearCats en gerichte controles weer rustiger in Deurne. Burgemeester Bart De Wever (N-VA) tempert wel de verwachtingen. “Niemand kan uitsluiten dat binnen een maand of vier niet nog zwaarder geweld onze kant uitkomt, aangestuurd vanuit Dubai of Amsterdam.” Lees alles over de drugsoorlog in Antwerpen in ons dossier.

 1. Buurtbewoners reageren op zoveelste schietpartij in Deurne: “Waar zit de politie nu met haar tanks?”
  PREMIUM

  Buurtbewo­ners reageren op zoveelste schietpar­tij in Deurne: “Waar zit de politie nu met haar tanks?”

  “Die tanks van de politie? Afschrikken doen ze duidelijk niet.” De buurtbewoners van de Palinckstraat in Deurne waar zaterdagavond een pand beschoten werd, voelen zich duidelijk niet veiliger sinds het ingaan van Operatie Nachtwacht. De politie trof twee kogelinslagen aan in een garagepoort, maar volgens getuigen vielen er tot vijf schoten. “Of we dat drugsgeweld niet gewoon worden? Neen, natuurlijk niet, wij weigeren dit gewoon te worden.”
 1. "We hebben totaal geen uitzicht of einddatum": verpleegster op Covid-afdeling getuigt
  Play

  "We hebben totaal geen uitzicht of einddatum": verpleeg­ster op Co­vid-afdeling getuigt

 2. Niels Destadsbader neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'
  Play
  The Masked Singer

  Niels Destadsba­der neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'