Bart De Wever (N-VA) vindt dat de federale overheid best een sprint trekt tegen de drugstrafiek via de haven van Antwerpen om te beletten dat nog meer problemen vanuit Nederland onze kant uitkomen.
Volledig scherm
PREMIUM
Bart De Wever (N-VA) vindt dat de federale overheid best een sprint trekt tegen de drugstrafiek via de haven van Antwerpen om te beletten dat nog meer problemen vanuit Nederland onze kant uitkomen. © Photo News

Bart De Wever kijkt met strakke blik naar het noorden: “Nederland rijdt een sprint tegen de drugsmaffia. Als we nu niet hoger schakelen, verschuiven alle problemen naar ons”

De Antwerpse gemeenteraad debatteert maandag over het drugsgeweld in de stad. Ondertussen lijkt het door de veelbesproken Operatie Nachtwacht met BearCats en gerichte controles weer rustiger in Deurne. Burgemeester Bart De Wever (N-VA) tempert wel de verwachtingen. “Niemand kan uitsluiten dat binnen een maand of vier niet nog zwaarder geweld onze kant uitkomt, aangestuurd vanuit Dubai of Amsterdam.” Lees alles over de drugsoorlog in Antwerpen in ons dossier.

 1. Daling van aantal besmettingen in Antwerpen op dinsdag 20 oktober

  Daling van aantal besmettin­gen in Antwerpen op dinsdag 20 oktober

  In Antwerpen zijn er op één dag 387 besmettingen met corona gerapporteerd. Dat blijkt uit de recentste bevestigde cijfers van Sciensano. Een dag eerder waren dit er nog 456. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 3762 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Antwerpen komt dat getal nu op 711 te liggen. Antwerpen heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de stad op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 2. Buurtbewoners reageren op zoveelste schietpartij in Deurne: “Waar zit de politie nu met haar tanks?”
  PREMIUM

  Buurtbewo­ners reageren op zoveelste schietpar­tij in Deurne: “Waar zit de politie nu met haar tanks?”

  “Die tanks van de politie? Afschrikken doen ze duidelijk niet.” De buurtbewoners van de Palinckstraat in Deurne waar zaterdagavond een pand beschoten werd, voelen zich duidelijk niet veiliger sinds het ingaan van Operatie Nachtwacht. De politie trof twee kogelinslagen aan in een garagepoort, maar volgens getuigen vielen er tot vijf schoten. “Of we dat drugsgeweld niet gewoon worden? Neen, natuurlijk niet, wij weigeren dit gewoon te worden.”