N-VA-schepen Els van Doesburg kwam naar de gemeenteraad in het oranje werkplunje van Stadsreiniging om de aandacht te vestigen op het tekort aan chauffeurs. Het verleidde Sam Van Rooy (Vl. Belang) tot een uitspraak waardoor hij Bart De Wever over zich heen kreeg.
Volledig scherm
N-VA-schepen Els van Doesburg kwam naar de gemeenteraad in het oranje werkplunje van Stadsreiniging om de aandacht te vestigen op het tekort aan chauffeurs. Het verleidde Sam Van Rooy (Vl. Belang) tot een uitspraak waardoor hij Bart De Wever over zich heen kreeg. © Tessa Kraan/Belga

Bart De Wever haalt uit naar Sam Van Rooy na ‘grapje’ over kledij schepen Els van Doesburg: “Dit is géén café, gedraag u niet als een kroegtijger”

AntwerpenNiet voor het eerst kwam het op de Antwerpse gemeenteraad tot een stevige aanvaring tussen burgemeester Bart De Wever (N-VA) en Sam Van Rooy, fractieleider van Vlaams Belang. “Gedraag u als raadslid en niet als kroegtijger”, reageerde De Wever nadat Van Rooy een naar zijn inzicht  ‘onschuldig grapje’ had gemaakt over de kledij van schepen Els van Doesburg. Zij had het oranje werkplunje van Stadsreiniging aangetrokken na een sluikstortronde in de wijk 2060.