De agenten op het terrein kunnen de komende maanden rekenen op de Bearcats, de Amerikaanse pantserwagens van de politie.
Volledig scherm
PREMIUM
De agenten op het terrein kunnen de komende maanden rekenen op de Bearcats, de Amerikaanse pantserwagens van de politie. © MLS

Bart De Wever gaat strijd aan met patrouilles en pantserwagens: “Drugscriminelen gebruiken oorlogswapens, wij nu ook”

De grootste veiligheidsoperatie in 20 jaar: zo kondigt de Antwerpse politie Operatie Nachtwacht aan. Die moet de golf van aanslagen in het drugsmilieu stoppen. De teller staat op 66 in vier jaar. Eind augustus waren er zelfs vijf op evenveel dagen. Vooral in Borgerhout en Deurne zullen 50 agenten patrouilleren. "Het zijn uitzonderlijke maatregelen, maar ik vraag begrip en geduld van de Antwerpenaar", zegt burgemeester Bart De Wever (N-VA).

 1. Octopus-bende achter recordvangsten cocaïne was verzot op peperdure schoenen van Louboutin
  PREMIUM

  Octopus-ben­de achter recordvang­sten cocaïne was verzot op peperdure schoenen van Louboutin

  Met 11 arrestaties en invallen in 25 panden is de Octopus-drugsbende verder opgerold. Deze jonge mannen uit Amsterdam-Zuidoost worden verantwoordelijk geacht voor de invoer van de recordvangsten van 4,2 ton, 3,4 ton en 1,2 ton cocaïne in de Antwerpse haven dit voorjaar. Bij de inbeslagnames in Antwerpen werden tussen april en juni al veertien jonge Nederlanders gearresteerd. Zij zitten nog altijd in voorarrest in België.
 1. Alloo en de wegpolitie zetten Ferrari aan de kant: "Ik ging gewoon even tanken"
  Play

  Alloo en de wegpolitie zetten Ferrari aan de kant: "Ik ging gewoon even tanken"

 2. Man van 300 kilogram met container en kraan bevrijd uit zijn huis
  Play

  Man van 300 kilogram met container en kraan bevrijd uit zijn huis