De rode Citroën scheurde in 2017 over de Meir terwijl de winkels al geopend waren. De chauffeur werd iets later gedrogeerd in zijn wagen aangetroffen op de Scheldekaaien.
Volledig scherm
De rode Citroën scheurde in 2017 over de Meir terwijl de winkels al geopend waren. De chauffeur werd iets later gedrogeerd in zijn wagen aangetroffen op de Scheldekaaien. © AP/Marc De Roeck

Bart De Wever door Europa op de vingers getikt voor persconferentie over ‘Meir-terrorist’: “Onterecht als terreur bestempeld”

ANTWERPENDe ‘Meirterrorist’. Het doet misschien nog wel een belletje rinkelen. Eind maart 2017 kwam een man in een rode Citroën in volle vaart de Meir opgereden en zorgde voor er voor erg gevaarlijke situaties. De man werd uiteindelijk gedrogeerd aangetroffen in zijn wagen, die nog eens vol wapens bleek te zitten ook. Burgemeester Bart De Wever (N-VA) had het toen meteen over een mogelijke terroristische aanslag en wordt daarvoor nu op de vingers getikt door het Bureau van de Europese Unie voor de grondrechten. “De verdachte werd onterecht te lang bestempeld als terrorist.”

  1. Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije
    Play

    Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije

  2. Legendarische Ferrari F40 gaat volledig in vlammen op
    Play

    Legendari­sche Ferrari F40 gaat volledig in vlammen op