De rode Citroën scheurde in 2017 over de Meir terwijl de winkels al geopend waren. De chauffeur werd iets later gedrogeerd in zijn wagen aangetroffen op de Scheldekaaien.
Volledig scherm
De rode Citroën scheurde in 2017 over de Meir terwijl de winkels al geopend waren. De chauffeur werd iets later gedrogeerd in zijn wagen aangetroffen op de Scheldekaaien. © AP/Marc De Roeck

Bart De Wever door Europa op de vingers getikt voor persconferentie over ‘Meir-terrorist’: “Onterecht als terreur bestempeld”

ANTWERPENDe ‘Meirterrorist’. Het doet misschien nog wel een belletje rinkelen. Eind maart 2017 kwam een man in een rode Citroën in volle vaart de Meir opgereden en zorgde voor er voor erg gevaarlijke situaties. De man werd uiteindelijk gedrogeerd aangetroffen in zijn wagen, die nog eens vol wapens bleek te zitten ook. Burgemeester Bart De Wever (N-VA) had het toen meteen over een mogelijke terroristische aanslag en wordt daarvoor nu op de vingers getikt door het Bureau van de Europese Unie voor de grondrechten. “De verdachte werd onterecht te lang bestempeld als terrorist.”

  1. Negen vluchtelingen stappen in pilootproject van Wijnegems voedselbedrijf met stad Antwerpen: “Integratie in de maatschappij begint allemaal op de werkvloer”
    PREMIUM
    Wijnegem/Antwerpen

    Negen vluchtelin­gen stappen in pilootpro­ject van Wijnegems voedselbe­drijf met stad Antwerpen: “Integratie in de maatschap­pij begint allemaal op de werkvloer”

    Maandagochtend begonnen negen vluchtelingen aan hun nieuwe baan bij Gomad, een voedingsbedrijf uit Wijnegem. Opvallend is dat ze op de werkvloer ook IT-lessen en een cursus Nederlands aangeboden krijgen. Gomad werkt hiervoor samen met de stad Antwerpen, die voor de instroom én de uitbetaling zorgt: “Ook voor andere bedrijven in de randgemeenten die zich hiervoor openstellen kan de stad veel betekenen”, moedigt schepen voor Sociale Zaken Tom Meeuws (Vooruit) aan.