Bart De Wever deed vier uur en achttien minuten over de Marathon van Athene dit weekend.
Volledig scherm
Bart De Wever deed vier uur en achttien minuten over de Marathon van Athene dit weekend. © rv

Bart De Wever doet 4 uur en 18 minuten over Griekse moeder van alle marathons: “Hier droom ik al van sinds ik startte met lopen”

ANTWERPENAntwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) moest deze week op de laatste nipper afzeggen voor de ontvangst van Sinterklaas in zijn stad want hij was blijkbaar vergeten dat hij nog eventjes een marathon moest gaan lopen in de Griekse hoofdstad Athene. “De moeder van alle marathons, hier droom ik al van sinds ik begon met lopen.”

 1. “Van hel naar hemel”: horecabaas Kasper Stuart opent bar & bistro Monroe in pand van The Dirty Rabbit
  PREMIUM
  Antwerpen

  “Van hel naar hemel”: horecabaas Kasper Stuart opent bar & bistro Monroe in pand van The Dirty Rabbit

  Het legendarische danscafé The Dirty Rabbit is voorgoed verleden tijd. Op dezelfde plek, op de Gentplaats in Antwerpen – tussen oud en Nieuw Zuid –, opent volgende week een nieuwe Antwerpse klassieker: Bar & Bistro Monroe. Zaakvoerder Kasper Stuart is daarmee niet aan zijn proefstuk toe: het is al zijn 25e zaak op 25 jaar tijd. “Sommigen zeggen dat het ‘volwassen worden’ is, maar dat zal me nooit lukken”, lacht Stuart.
 2. Erik van Malder schrijft elf ondeugende en indringende kortverhalen: “Vrouwen komen er mooi uit, mannen krijgen veeg uit de pan”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Erik van Malder schrijft elf ondeugende en indringen­de kortverha­len: “Vrouwen komen er mooi uit, mannen krijgen veeg uit de pan”

  Elf pittige, lekker ondeugende kortverhalen met telkens een vrouw in de hoofdrol: Antwerpenaar Erik van Malder (77) liet zich voor zijn nieuwe bundel ‘Ingedrongen’ inspireren door ervaringen van vriendinnen, zijn fantasie deed het verdere werk. “Dit is geschreven vóór #MeToo hier doorbrak. Ik heb nog lang geaarzeld om de verhalen uit te geven.”