Barbara Torfs, directrice van Bond Zonder Naam in het nieuwe pand op de Herentalsebaan in Deurne.
Volledig scherm
PREMIUM
Barbara Torfs, directrice van Bond Zonder Naam in het nieuwe pand op de Herentalsebaan in Deurne. © Tessa Kraan

Barbara Torfs is één jaar directeur van Bond Zonder Naam: “Bijna iedereen kent ons als ‘die organisatie van de spreuken’, maar we doen veel meer dan dat”

AntwerpenZe werd door de plotse dood van haar voorganger halsoverkop in de job gesmeten, maar één jaar later zou ze niets liever willen doen. Onder de vleugels van Barbara Torfs (55) moet Bond Zonder Naam’s imago groeien tot méér dan ‘die organisatie van de spreuken’. Een gesprek over een radicale carrièreswitch, de uitdagingen voor BZN en het gevaar van overdrijven: “Ik ging nooit meer zo hard werken als vroeger, maar dat is toch even anders uitgedraaid.”

 1. Nog eens twee jaar cel erbij voor vader uit Antwerpen die kinderen ontvoerde naar Egypte
  PREMIUM
  Antwerpen

  Nog eens twee jaar cel erbij voor vader uit Antwerpen die kinderen ontvoerde naar Egypte

  Shreen Issa (40) kent al twee jaar lang geen rust meer. Sinds haar voormalige echtgenoot Khaled A. (50) hun twee kinderen zonder haar toestemming meenam naar Egypte, heeft ze haar zoontje (8) en dochtertje (6) niet meer in levenden lijve gezien. En gerechtelijke veroordelingen lijken Khaled er niet van te kunnen overtuigen de ontvoering ongedaan te maken. Daarom is hij nu, in een compleet nieuwe rechtszaak, opnieuw veroordeeld tot twee jaar cel. “Khaled maakt het geluk van zijn kinderen ondergeschikt aan zijn rancune jegens zijn ex-partner.”
 2. Tienkoppig Beerschot trekt nipte zege over de streep tegen SK Beveren: “Vanhamel heeft ons gered”

  Tienkoppig Beerschot trekt nipte zege over de streep tegen SK Beveren: “Vanhamel heeft ons gered”

  Beerschot heeft z’n start niet gemist. Tegen SK Beveren kwam het al vroeg in de tweede helft met tien man te staan, maar hield het een 1-0 voorsprong vast. De lucky goal van Matthys bleek het verschil, al was Beerschot met elf man de sterkste ploeg. Beveren-Coach Wim De Decker moest rekenen op een experimenteel middenveld en gaf grif toe dat het zaterdagmiddag niet goed genoeg was.