De afvalcontainers op de Meir puilden zondag uit van de door Panos weggeworpen broden en koeken.
Volledig scherm
De afvalcontainers op de Meir puilden zondag uit van de door Panos weggeworpen broden en koeken. © RV

Bakken verontwaardiging over Panos dat brood en koffiekoeken op Meir dumpt: “Triestig nu armoede zo toeneemt”

AntwerpenEen foto van vuilnisbakken op de Meir die uitpuilen van het brood en de koffiekoeken van Panos, leidde maandag tot verontwaardiging bij bezoekers van de Facebookpagina ‘Ge zijt van Antwerpen als...’. In deze tijden van dreigende voedselschaarste en wurgende energieprijzen vlogen de verwijten in het rond. In een reactie bij Radio 2 zegt moederbedrijf La Lorraine dat het in gesprek gaat met de filiaalhouder. 

83 reacties

 • Rik Duyvejonck

  1 maand geleden
  Ze moeten een bepaalde productie halen. Wat er met het overtollige gebeurd kan hun geen moer schelen. Ze kunnen de cijfers voorleggen. Dat het dan weggegooid word is ook ingecalculeerd.
 • Rob Van Engeland

  1 maand geleden
  Mag je in België dit weg geven? Verkopen met verlies is verboden..
 • Patrick Verschelde

  1 maand geleden
  Overduidelijk, ze werpen het liever weg dan het gratis te geven. Zoals ze zelf zegt, het is 2%, dus reeds ingecalculeerd, maar weggeven is een risico want stel dat je daardoor enkele klanten minder hebt die anders gekocht zouden hebben ...
 • Yves Cordy

  1 maand geleden
  Waarom spreekt men hier over "in de vuilbak gooien".Ik zie op de foto een grote pak broodjes, koeken, e.d. mooi verpakt in "propere"plastic zakken. Daar zit geen "vuil" tussen. Pas alstublieft gewoon de wet aan zoals in de VS. Iets wat daar in de vuilbak gegooid wordt en op straat gezet is, is niet langer eigendom van de "wegsmijter" maar mag door eenieder meegenomen worden. Er zijn voldoende armen en daklozen die hiervan een deftige maaltijd zouden hebben, zonder als dief bestempeld te worden!
 • ghislain lefever

  1 maand geleden
  Jullie directie is wel tevreden over de winstcijfers?