Hicham Chaib (tweede van klinks achter de zwarte vlag met geheven vinger) zou normaal volgende week berecht worden voor het Antwerps assisenhof, maar door een fout in de dagvaarding wordt zijn proces met meer dan een maand uitgesteld.
Volledig scherm
Hicham Chaib (tweede van klinks achter de zwarte vlag met geheven vinger) zou normaal volgende week berecht worden voor het Antwerps assisenhof, maar door een fout in de dagvaarding wordt zijn proces met meer dan een maand uitgesteld. © ID / Bas Bogaerts

Assisenzaak tegen Sharia4Belgium-kopstuk Hicham Chaib uitgesteld na administratieve fout: tientallen kandidaat-juryleden voor niets opgedaagd

AntwerpenDe zaak tegen voormalig kopstuk van Sharia4Belgium Hicham Chaib (39) zal dan toch niet volgende week voor het assisenhof komen. Dat vertelde voorzitter van het assisenhof Jos Decoker vrijdagochtend aan de aspirant-juryleden. Die moesten onverrichter zake naar huis omdat de dagvaarding van de beklaagde niet wettelijk werd afgehandeld.

  1. Provincie legt goudfabriek Value Trading voorwaarden op voor vergunning van drie jaar: “Binnen de maand verhuisplan opstellen”
    Antwerpen

    Provincie legt goudfa­briek Value Trading voorwaar­den op voor vergunning van drie jaar: “Binnen de maand verhuis­plan opstellen”

    Maximaal drie jaar: zo lang mag goudraffinaderij Value Trading nog op zijn huidige plek in de Antwerpse stationsbuurt blijven. De provincie koppelt aan de toegekende omgevingsvergunning nog een voorwaarde: binnen de maand moet het bedrijf de deputatie een plan bezorgen voor een verhuis of voor het stopzetten van alle activiteiten. Value Trading wenste vrijdag niet te reageren.