Selahaddin Tankisi ontkende dat hij iemand verkracht had en beweerde in de rechtbank dat de vrouwen zich bij hem hadden aangeboden, zich spontaan hadden uitgekleed en zomaar klaarkwamen. In zijn optiek was hij eigenlijk het slachtoffer geweest.
Volledig scherm
PREMIUM
Selahaddin Tankisi ontkende dat hij iemand verkracht had en beweerde in de rechtbank dat de vrouwen zich bij hem hadden aangeboden, zich spontaan hadden uitgekleed en zomaar klaarkwamen. In zijn optiek was hij eigenlijk het slachtoffer geweest. © BELGA

ASSISEN. “Verkracht? Die vrouwen boden zich aan, kleedden zich uit en kwamen zomaar klaar” Moraliteitsonderzoek is niet flatterend voor Selahaddin Tankisi

AntwerpenIn de levens van zowel Mehmet Özkaraman als Selahaddin Tankisi bleken vrouwen een problematische sleutelrol te spelen. Dat werd duidelijk tijdens het moraliteitsonderzoek van zowel slachtoffer als dader. Maar hoewel de problematiek bij Mehmet zich leek te beperken tot unilaterale polygamie en ontrouw, kon Selahaddin zijn handen niet thuis houden en werd hij zelfs veroordeeld voor verkrachting. “Hij leek altijd zwakkere vrouwen uit te kiezen.”

  1. Na cultuur voert ook sociale sector actie tijdens Antwerpse gemeenteraad: “De crèche mailde om mijn kind zoveel mogelijk thuis te houden”
    ANTWERPEN

    Na cultuur voert ook sociale sector actie tijdens Antwerpse gemeente­raad: “De crèche mailde om mijn kind zoveel mogelijk thuis te houden”

    Net zoals de gemeenteraad van oktober wordt ook die van november voorafgegaan door protesten. De actievoerende cultuurstudenten krijgen deze keer gezelschap van het sociaal middenveld, want ook op het kabinet van onderwijs- en jeugdschepen Jinnih Beels (Vooruit) wordt er bespaard. “Het stadsbestuur is rechtstreeks verantwoordelijk voor meer armoede in eigen stad.”