Selahaddin T. bracht op 6 november 2019 Mehmet Özkaraman, de uitbater van een naaiatelier in de Brederodestraat, om het leven met tientallen messteken. Volgens T. had het alles te maken met een liefdeskwestie en een complot tegen hem.
Volledig scherm
PREMIUM
Selahaddin T. bracht op 6 november 2019 Mehmet Özkaraman, de uitbater van een naaiatelier in de Brederodestraat, om het leven met tientallen messteken. Volgens T. had het alles te maken met een liefdeskwestie en een complot tegen hem. © BELGA

ASSISEN. Selahaddin T. legt verwarrende verklaringen af: “Hoeveel vrouwen heeft die eerloze pooier eigenlijk?”

AntwerpenVolgens Selahaddin T. (60) was het slechts een kwestie van tijd voor hij voor de rechtbank zou belanden. Tijdens zijn verhoor in het Antwerpse assisenhof vertelde hij uitgebreid hoe zijn relatie met Mehmet Özkaraman, die hij eerst als een broer beschouwde, langzaam afbrokkelde tot hij hem haatte en uiteindelijk om het leven bracht in diens naaiatelier in de Brederodestraat. Maar Selahaddins verhoor was maandag warrig en onduidelijk, net als de verklaringen die hij tijdens het onderzoek aflegde. “’Kom je om te sterven, Selahaddin?’ zei Mehmet me”

  1. VIDEO: Marokkaanse gemeenschap viert overwinning tegen Spanje, minimum aan opstootjes
    Antwerpen

    VIDEO: Marokkaan­se gemeen­schap viert overwin­ning tegen Spanje, minimum aan opstootjes

    Geen leeggeroofde Meir dinsdagavond, ondanks de onheilspellende berichten op social media. Ook de achtste finale van Marokko’s WK eindigde tegen Spanje in een overwinning en ook dat moest natuurlijk gevierd worden. Dat gebeurde op straat met muziek, vlaggen en toeters, net als de vorige keren. Maar mede dankzij de goed georganiseerde sociaal werkers in de buurt bleven de confrontaties met de politie in Antwerpen tot een minimum beperkt.