Stephaan Du Lion (links) en Joël L.T., de voormalige partner van Ariane Mazijn die bijzonder lang als hoofdverdachte in de zaak rond haar moord werd bezien.
Volledig scherm
Stephaan Du Lion (links) en Joël L.T., de voormalige partner van Ariane Mazijn die bijzonder lang als hoofdverdachte in de zaak rond haar moord werd bezien. © Photo News

ASSISEN LIVE. "Ik kreeg van haar ouders een doos opgestuurd met haar bebloede kleren. Als ‘herinnering’”: Voormalige partner Ariane Mazijn, die lang hoofdverdachte was, getuigt

AntwerpenEr staat genoeg gepland voor de derde zittingsdag in het assisenproces tegen seriemoordenaar Stephaan Du Lion (58). Om te beginnen zal wetsdokter Demeyere haar licht laten schijnen over de autopsieën van de vier slachtoffers en zullen enkele specialisten wat meer uitleg komen geven over het DNA-onderzoek dat voor Du Lion de nagel in de doodskist betekende. In de namiddag komen de eerste getuigen, waaronder de partner van Ariane Mazijn die lang als verdachte werd bezien. “Toen ik hoorde dat er iemand was aangehouden, begon alles terug opnieuw in m’n hoofd.”

  1. Anderstaligen plegen fraude bij rijexamen: tot 1 jaar effectieve celstraf

    Anderstali­gen plegen fraude bij rijexamen: tot 1 jaar effectieve celstraf

    De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft woensdag elf beklaagden veroordeeld voor rijexamenfraude. Ze waren klant bij een rijschool in Deurne die hen bij hun theoretisch rijexamen had geholpen met oortjes en verborgen camera’s. Zes van hen kregen een jaar cel, vier een werkstraf van 120 uur en één beklaagde moet een werkstraf van 140 uur verrichten. Ze kregen ook allemaal 800 euro boete, al dan niet met uitstel.
    Deurne